Încă o agenţie de rating scade perspectiva Nokia

Încă o agenţie de rating scade perspectiva Nokia
Rating-ul producătorului de telefoane mobile Nokia, cu o fabrică la Cluj, a fost retrogradat astăzi de compania de audit Moody's.

Ratingul a fost scăzut cu două trepte, la nivelul "Baa2", cu perspectivă negativă "din cauza incertitudinilor legate de perspectivele companiei, având în vedere tranziţia prin care trece portofoliul de produse al producătorului finlandez de telefoane", conform Mediafax.


Retrogradarea rating-ului de către Moody's vine după ce agenţiile similare Fitch şi Standard's&Poors au luat aceeaşi decizie luna trecută. Nokia a raportat săptămâna trecută pierderi nete de 492 milioane euro pentru trimestrul încheiat în iunie.


"Perspectivele Nokia în privinţa unor indicatori precum vânzările de telefoane mobile sau preţurile medii de vânzare sunt foarte neclarare, din cauza tranziţiei prin care trece portofoliul de produse", se arată într-un comunicat al Moody's citat de Mediafax.


Nokia deţine o fabrică de telefoane mobile şi în România, în comuna clujeană Jucu, iar firma, înregistrată în Cluj-Napoca, este cel mai mare exportator al României.

 

 

Etichete
Comenteaza