Industria IT a crescut cu 27% la Cluj (studiu)

Industria IT a crescut cu 27% la Cluj (studiu)
Peste 6.000 de angajaţi lucrează în tehnologia informaţiei, în Cluj, iar numărul acestora va creşte "substanţial" în acest an, arată un studiu al companiei clujene de recrutare a forţei de muncă, Psihoselect.
">

Studiul a luat în considerare 15 dintre cele 50 de firme din tehnologia informaţiei care funcţionează în Cluj şi arată că în acest an companiile din industrie au înregistrat o creştere a numărului de angajaţi de 27%, în medie. În perioada derulării studiului, 1 iunie - 15 iulie, cele 15 firme au avut oferte de aproximativ 900 locuri de muncă.

"Anual, peste 400 de absolvenţi intră pe piaţa muncii din domeniul IT, absolvenţi ai Facultăţii de Matematică a Universităţii "Babeş-Bolyai şi ai Facultăţii de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Tehnice. Însă oferta de locuri de muncă este mult mai mare iar companiile au optat pentru două soluţii: instruirea şi formarea studenţilor din anii terminali sau atragerea candidaţilor eligibili de la alte companii din domeniu, uneori din alte localităţi", arată studiul. Aici se mai arată că oferta de locuri de muncă se va menţine la aceleaşi cote până la sfârşitul anului, "ceea ce înseamnă că în municipiul Cluj vor exista cel puţin încă 1.000 de locuri de muncă în companiile de IT, din care 60% vor fi în dezvoltare şi servicii pentru clienţi".

Comenteaza