Inginerii IT care testează soft-uri sunt la mare căutare în Cluj. Salariile ajung la 1.700 de euro/lună

Inginerii IT care testează soft-uri sunt la mare căutare în Cluj. Salariile ajung la 1.700 de euro/lună
| Foto: deagreez1 - Depositphotos.com

Remunerația lunară pentru un angajat pe poziția de software application test engineer, variază între 1.200 şi 1.700 de euro net pe lună.

Un angajat pe poziţia de software application test engineer are un salariu care variază, în medie, între 1.200 şi 1.700 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

Numărul de joburi în domeniul IT disponibile pe platformă este în continuare foarte mare. Un software application test engineer este responsabil de efectuarea de teste pe software sau aplicaţii pentru prevenirea erorilor, reducerea costurilor de dezvoltare şi nu numai. Din acest motiv, candidatul perfect înţelege lanţul de integrare software şi elementele fundamentale DevOps. În prezent, pentru rolul de software application test engineer sunt peste 800 de anunţuri active pe BestJobs, iar salariul poate ajunge şi la 1.700 de euro net. Se caută persoane cu studii superioare în informatică sau o altă disciplină aferentă, experienţă în testare software, care să fie familiarizaţi cu instrumente de lucru precum JIRA, SVN, git, maven, Hudson/Jenkins, Nexus, Confluence, Postman, SoapUI. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Bucureşti, Cluj şi Timişoara, iar majoritatea poziţiilor permit desfăşurarea activăţii de la distanţă - Ana Vişian, marketing manager în cadrul BestJobs, potrivit ZF.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: bonusuri de performanţă, bonus de senioritate, bonus pentru recomandări interne, tichete de masă, asigurări private de sănătate, inclusiv servicii dentare şi consultaţii psihologice, program de lucru flexibil.

Clujul caută IT-iști care să testeze soft-uri

În prezent, 809 posturi vacante pentru poziţia de software application test engineer sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în regim de muncă remote, Bucureşti şi Cluj. 

Comenteaza