JCI va instala huburi de tehnologie în satele Clujului

JCI va instala huburi de tehnologie în satele Clujului

Organizația Junior Chamber International (JCI) va amenaja centre educaționale în mai multe școli din zona rurală a județului Cluj în care elevii să poată testa tehnologii utile în procesul educativ la care nu au avut acces până acum.

"După start de succes al campaniei noastre, ne bucurăm să anunțăm finalizarea primului hub pentru elevii din mediul rural. Întreaga comunitate ne-a fost alături și astfel am reușit, împreună, să obținem echipamentele și fondurile necesare pentru această investiție", a anunțat conducerea JCI Cluj. Primul tech hub va fi inaugurat la Școala Gimnazială Mircea Luca din Băișoara, chiar de Ziua Copilului.

După ce în ultimul an JCI a distribuit 100 de echipamente informatice unor elevi din comunități defavorizate, în 2021 și-a propus să dezvolte proiectul Tech It Out cu o componentă specială. Huburile educaționale vor fi dotate cu PC-uri și laptopuri, dispozitive de realitate virtuală sau imprimante 3D, de zone de lucru și de colțuri dedicate lecturii.

Campania de colectare de device-uri (PC-uri, laptop-uri, tablete) și strângerea de fonduri va continua pentru a putea ajunge și în alte școli din Cluj. Între proiectele organizației se mai numără campanii de advocacy și pentru un mediu mai sănătos, dar și unul prin care promovează tinerii remarcabili.

Între proiectele care au pornit de la JCI Cluj se numără Food Waste Combat, care a ajuns să producă schimbări atât în comportamentul cetățenilor, cât și în industria alimentară. JCI Cluj are 45 de membri. La nivel internaţional, JCI este cea mai mare organizaţie pentru tineri lideri şi antreprenori, fiind prezentă în 6.000 de comunităţi locale din 120 ţări, cu 200.000 de membri.

Comenteaza