Mobilizare exemplară pe A3, la Cluj! Oamenii lui Umbrărescu se luptă cu un deal întreg pentru a face loc autostrăzii

Mobilizare exemplară pe A3, la Cluj! Oamenii lui Umbrărescu se luptă cu un deal întreg pentru a face loc autostrăzii
| Foto: captura video

Un deal întreg este săpat și consolidat de oamenii lui Dorinel Umbrărescu pentru a face loc autostrăzii pe tronsonul care leagă Clujul de Sălaj.

Oamenii lui Umbrărescu muncesc de zor pe lotul dintre Zimbor și Poarta Sălajului, cu o lungime de 12 km, unde stadiul fizic al proiectului a trecut 30%, iar termenul contractual este finalul anului 2025.

Pe acest tronson, UMB a început lucrările efective în vara lui 2022, după mai multe tergiversări din cauze birocratice.

Lucrările executate sunt impresionante, dincolo de numeroasele poduri și viaducte, UMB lucrează intens la amenajarea dealului Zimbor acolo unde trebuie realizat un debleu major (gaură/săpătură) pe unde să treacă autostrada, scrie HotNews.ro.

Pentru a susține această mega-săpătură în deal, UMB trebuie să realizeze mai multe ziduri de susținere și 15 berme (platforme/trepte mai late amenajate pe taluzuri pentru a le mări stabilitatea).

Se muncește de zor și pe tronsonul de 30 km dintre Nădășelu și Zimbor, un șantier dificil, unde au apărut probleme de alunecări de teren. În aceste zone lucrările au fost pentru a se găsi noi soluții tehnice și pentru a se schimba inclusiv traseul autostrăzii pe alocuri. Pentru aceste lucrări, însă, CNAIR scoate o licitație separată pentru proiectare și lucrări.

Comenteaza