Nokia: Foştii salariaţi ai fabricii primesc până la şapte salarii compensatorii

Nokia: Foştii salariaţi ai fabricii primesc până la şapte salarii compensatorii
Foştii angajaţi ai fabricii de telefoane mobile Nokia din Jucu, cea care se închide la sfârşitul acestui an, primesc trei salarii compensatorii, alte salarii de încadrare pentru fiecare an lucrat în fabrică şi trei luni în care vor fi plătiţi ca să-şi găsească alte joburi. Acesta este rezultatul negocierilor dintre sindicate şi companie, finalizate astăzi.

"Acordul, care a fost conceput pentru a răspunde necesităților locale, include planul de măsuri compensatorii. Nokia va oferi o gamă extinsă de posibilități angajaților săi, constând în diverse mijloace de suport, precum: consultanță în vederea re-angajării, pachete de training & dezvoltare, suport pentru antreprenori, o perioadă specială de grație și pachete compensatorii", arată compania într-un comunicat.


Discuțiile dintre Nokia și liderii de sindicat au demarat după ce Nokia și-a anunțat intenția de a închide fabrica din Jucu până la sfârșitul acestui an. "Pachetele compensatorii sunt peste nivelul prevăzut în clauzele contractului colectiv de muncă actual, depășind prevederile legislației din România", mai susţine Nokia. Acestea se referă la trei salarii de încadrare pentru fiecare angajat, plus un salariu pentru fiecare an de vechime în firmă.

Nokia ar urma să ofere, totodată, o perioadă de grație, din 1 ianuarie 2012 până la sfârșitul lunii martieanul viitor, perioadă în care angajaţii "care își pierd locul de muncă să se adapteze și să se concentreze asupra re-angajării".

Liderii de sindicat au fost mulțumiți de rezultatul consultărilor. Cel puţin aceasta susţine compania în comunicatul de presă, având în vedere că cei doi lideri de sindicat - Valentin Ilcaş şi Cristian Copil - nu au putut fi contactaţi în această seară pentru confirmări. 

Etichete
Comenteaza