O companie de IT cu afaceri de 20 miliarde euro pe an cumpără o firmă din Cluj

O companie de IT cu afaceri de 20 miliarde euro pe an cumpără o firmă din Cluj
O companie de IT anunţă azi că a cumpărat grupul Evopro, care include o firmă de profil în Cluj.

Accenture anunţă azi că a finalizat achiziția diviziei de dezvoltare software integrat și software industrial a grupului Evopro, o companie de dezvoltare de software și servicii de inginerie, cu sediul în Budapesta. Evopro este prezent în România prin grupul Linepro care deține compania Evoline cu sediul în Cluj-Napoca și un punct de lucru în Târgu-Mureș.

Achiziția, anunțată pe 28 noiembrie anul trecut, va spori capacitatea Accenture de a ajuta companiile industriale să-și maximizeze randamentul investițiilor în software-ul industrial și automatizare, prin consolidarea abilităților de dezvoltare de software ale Accenture. De asemenea, achiziţia va sprijini inițiativele digitale Accenture.

"Trei tendințe globale: digitalizarea, mobilitatea și totul „as-a-service", transformă modul de operare a clienților industriali Accenture, creând o cerere pentru soluții care să permită dezvoltarea proceselor și serviciilor digitale și inteligente, în mediul de afaceri în curs de dezvoltare pe care Accenture il numește Digital Industry 4.0", spune Eric Schaeffer, senior managing director la Accenture. "Software-ul industrial transformă procesele de bază din domenii precum producţia pentru a face operațiunile mai rapide, mai inteligente, și mult mai adaptabile, permițând companiilor industriale să iși aducă produsele pe piață mai rapid și mai eficient".


Prin această achiziție, Accenture a câștigat mai mult de 600 de angajați cu înaltă calificare din Germania, Ungaria, România și Turcia, cu experiență solidă în dezvoltarea de software, testare și implementare, precum și în soluții de automatizare și de inginerie.


"Ne dezvoltăm capacitatea de a ajuta clienții să-și îmbunătățească eficiența și flexibilitatea în activitățile lor de dezvoltare de software industrial și de automatizare", a mai spus Schaeffer.

Aceasta este a treia achiziție realizata de Accenture în patru luni, care are drept scop sporirea gamei de capabilități pentru a ajuta clienții din industriile de producție în a-și organiza, dezvolta și gestiona procesele necesare pentru întregul ciclu de viață a noilor lor produse și servicii.

Accenture a cumpărat recent PRION Group și PCO Innovation, două companii de integrare de sisteme, specializate în furnizarea de servicii Product Lifecycle Management (PLM).

Accenture este o companie globală de consultanţă în management, soluţii tehnologice şi servicii de externalizare a proceselor de afaceri, cu aproximativ 281.000 de angajaţi ce deservesc clienţi din mai mult de 120 de ţări. Compania a obţinut venituri nete de 28,6 miliarde de dolari (20,3 miliarde euro) în anul fiscal care s-a încheiat pe 31 august 2013.

Evoline se situa în topul companiilor informatice din Cluj în privinţa profitului net obţinut în 2012. Acesta era de 12 milioane de lei, faţă de 7,1 milioane în anul precedent, la o cifră de afaceri de 57,9 milioane, în urcare faţă de 35,6 milioane cu un an înainte. Cele mai mari afaceri în IT le aveau în judeţ Iquest Technologies - 74,3 milioane de lei, Net Brinel - 67,9 milioane, Endava România - 64,6 milioane, Evoline - 57,9 milioane, EBS România - 49,2 milioane, AROBS - 38,5 milioane, Fortech - 31,2 milioane, ISDC - 28,3 milioane, Softvision - 28 milioane.

Comenteaza