O fabrică din Cluj va avea una dintre cele mai moderne linii industriale din Europa de Est

O fabrică din Cluj va avea una dintre cele mai moderne linii industriale din Europa de Est
Instalarea liniei de cașerare de la Jucu a durat în jur de un an

Producătorul de mobilier Ecolor Jucu, unul dintre principalii furnizori din România ai grupului IKEA, a anunțat va da în funcțiune în această toamnă o linie de fabricație cu echipamente de ultimă generație.

“O nouă linie integrată de cașerare intră în funcțiune în această toamnă: o investiție extinsă pe mai bine de un an, cu peste 110 m liniari de echipamente de ultimă generație instalate de colegii noștri din echipele tehnice, alături de specialiștii producătorilor de echipamente.

Investiția va continua pentru a automatiza alimentarea și evacuarea liniei, dar și pentru a instala, în premieră, un sistem automat de control al calității. Avem însă, încă de azi, una dintre cele mai moderne linii industriale din regiune”, au menționat reprezentanții societății.

Ecolor este o companie privată cu capital suedez. Aceasta are 650 de angajați și produce mobilier pentru export, în principal către magazine și depozite IKEA din întreaga lume. Fabrica are o suprafață construită de 57.000 mp, produsele finite fiind realizate din PAL și MDF. În fiecare zi livrează 15-20 camioane de produse finite.

Firma-mamă este Gyllensvaans Möbler (Suedia), companie de familie, producător de mobilier din 1946 și furnizor al IKEA din 1952. În ultimii ani, Ecolor a investit 400.000 de euro în sisteme ce reduc consumul de resurse, stimulând și reciclarea sau reutilizarea materialelor. Inițiativele de reciclare au început odată cu primele activități de producție.

Director general este Carl Widell, consul onorific al Suediei la Cluj. Ca acționar principal al Ecolor apare AB Gyllensvaans Falkoping Suedia (90%), Widell deținând 10% din capitalul social, conform Termene.ro. Principalii producători de mobilă din România erau, în 2017, Aramis Invest (8,43% din piață), Taparo (3,41%), PGS Sofa & Co (3,13%), Ecolor (3,11%) și Aviva (3,05%).

Comenteaza