Occidentul caută profesionişti! Peste 1000 de posturi disponibile în Spaţiul Economic European

Occidentul caută profesionişti! Peste 1000 de posturi disponibile în Spaţiul Economic European
Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă peste 1300 de locuri de muncă, anunţate prin reţeaua europeană Eures.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Spaţiul Economic European sunt un număr total de 1376 locuri de muncă vacante.

Cele mai multe posturi vacante sunt în Spania, unde se caută 800 de muncitori necalificaţi în agricultură şi un maseur.

Germania caută să angajeze 292 de persoane, dintre care 50 de asistenţi medicali generalişti, 20 de comisionari, 16 operatori stivuitor, 15 factori poştali, 15 bucătari/ bucătari şefi/ bucătari
specialişti, 15 şoferi de tir şi 15 ospătari.

În Republica Cehă sunt 145 locuri de muncă disponibile, fiind căutaţi, printre alţii, 50 de lucrători în producţie la asamblarea aparatelor de aer condiţionat, 50 de operatori şi 20 de muncitori asamblare. 

La rândul său, Marea Britanie are nevoie de 100 de persoane, dintre care 35 de îngrijitori persoane şi anestezişti, 10 şoferi şi 10 asistenţi. 

În Suedia se caută 15 vopsitori auto, 10 mecanici auto şi 10 tinichigii auto, Belgia vrea să găsească doi infirmieri/ asistenţi medicali, iar Norvegia are disponibil un post de doctorand în testarea sistemelor de date centrate.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediile agenţiilor judeţene.

Comenteaza