Video Operațiunea „Monstrul” pe A3. Mastodontul pus la treabă de UMB pe șantierul autostrăzii care leagă Clujul de Sălaj

Operațiunea „Monstrul” pe A3. Mastodontul pus la treabă de UMB pe șantierul autostrăzii care leagă Clujul de Sălaj
| Foto: captura video

Constructorul Umbrărescu a adus pe șantierul subsecțiunii Mihăiești – Zimbor din Autostrada Transilvania o "Super - macara", botezată "Monstrul".

Dorinel Umbrărescu continuă munca pe tronsonul de 12,2 kilometri dintre Zimbor și Poarta Sălajului, cât și pe cel de 30 de kilometri dintre Nădăşelu şi Zimbor. Viitorului drum din A3 care va lega Clujul de Sălaj i se spune și "autostrada viaduct” deoarece pe traseul său sunt 11 kilometri de viaducte spectaculoase. 

Ca să meargă treaba mai bine, constructorul a adus un "uriaș" în ajutor pe șantierul subsecțiunii 3B1 Mihăiești – Zimbor. Este vorba despre un utilaj-mastodont, o super-macara. "Monstrul" apare într-o filmare din dronă și publicată pe YouTube de Cristian Man:

Imaginile au stârnit o serie de reacții din partea celor care urmăresc evoluția șantierelor de autostradă din zonă:

"Monstrul si Operatiunea Monstrul. Dupa ce castigi experienta este normal sa vrei independenta de ceilalti" / "Monstrul e UMB" / "Nici nu vreau sa ma gandesc ce efort trebuie sa faci ca sa poti parca un mastodont ca asta printre materiale si alte lucruri" / "O sa fie foarte interesant de urmarit cum lucreaza supermacaraua" - au fost o parte din comentariile celor care au văzut imaginile.

Lucrările pe tronsonul de la Nădășelu la Zimbor au ajuns la un stadiu de 71,20%, iar pe secțiunea Zimbor - Poarta Sălajului, la 41,20%, conform datelor CNAIR.

Pentru ambele contracte, termenul actualizat de finalizare a lucrărilor este anul 2025.

Comenteaza