Foto Rebranding în rețeaua Moldovan: unitățile Cosm-Fan își schimbă denumirea

Rebranding în rețeaua Moldovan: unitățile Cosm-Fan își schimbă denumirea
Prima unitate Cosm-Fan din Cluj-Napoca își va schimba înfățișarea | Foto: Moldovan
Rebranding în rețeaua Moldovan: unitățile Cosm-Fan își schimbă denumirea
Rebranding în rețeaua Moldovan: unitățile Cosm-Fan își schimbă denumirea

Vechile magazine Cosm-Fan din județul Cluj vor fi remodelate în Moldovan anul acesta: șase în Cluj-Napoca și trei în alte localități, au anunțat antreprenorii clujeni.

“Magazinul Cosm-Fan de la Mercur, primul pe care l-am deschis vreodată, va fi închis din 14 aprilie, până în 5 mai, deoarece va fi transformat în magazin Moldovan. În perioada renovării lui, clienții din zonă vor putea cumpăra produsele noastre din magazinele pe care le avem în Piața Agro-Alimentară Hermes și Complexul Diana. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente și vă mulțumim pentru înțelegere!”, au precizat reprezentanții societății.

În acest an vor fi modernizate nouă unități, dintre care șase din reședința de județ și trei în Sânnicoară, Gherla și Mociu, conform portalului Magazinul Progresiv. “Păstrăm conceptul de la care am plecat în 2014, atunci când am făcut procesul de rebranding. Vom dezvolta produse naturale sau care să aibă doar 4-5 aditivi în rețetă. Avem în plan să lansăm produse ready-to-eat și ready-to-cook și să valorificăm laptele de la ferma noastră din Mociu prin produse marcă proprie”, a declarat directorul comercial Amelia Moldovan.

Beniamin Pop, arhitectul transformării  

Conceptul a fost realizat de brand arhitectul care a derulat proiecte locale precum Panemar, Salad Box sau Donuterie. "Înainte de Moldovan nu puteai concepe că ai putea mânca într-o măcelărie. Existau modele în afara țării, dar nimic de acest gen la noi. Mediul în care se vindea carnea era extrem de respingător. Aveai senzația că trebuie sa ieși repede afară", a declarat Beniamin Pop.

Familia Moldovan a transformat un grajd dezafectat din Mociu în fermă de vaci, iar apoi atelierul de produse de carne în prima unitate de procesare la Sânnicoară, urmată de cea de-a doua, la Dezmir, majoritatea investițiilor fiind realizate cu ajutorul fondurilor europene. În prezent există 20 de unități Cosm-Fan și 10 Moldovan (majoritatea în sistem bistro).

Aceasta fabrică atât produse comercializate în magazine, cât şi şniţele, perişoare, chiftele, sarmale pentru hoteluri, restaurante şi catering. Societatea clujeană a avut anul trecut o cifră de afaceri de 17 milioane de euro, cu o estimare de creștere de 15% în 2018. Principalii săi concurenți la nivel județean sunt CIA Aboliv, Carmic, Carmaflora și Maris Cris, conform portalului financiar Termene.ro.

Comenteaza