Schimbare de conducere la Fondul de Garantare a Creditelor

Schimbare de conducere la Fondul de Garantare a Creditelor
Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) are o nouă conducere după ce mandatul Silviei Ciornei (foto) de director general și președinte al Consiliului de Administrație a expirat.

Funcția va fi preluată de Dragoș Oltenescu, din 14 martie. El a ocupat poziţia de director financiar al BNP Paribas România şi are o experiență locală și internațională de 15 ani în managementul companiilor din industrii precum cea financiar-bancară, consultanță și comerţ. Specializările sale cuprind transformare organizațională, audit și risc operațional, control intern, fuziuni și achiziții. 
 
Asigurarea unui management profesionist, depolitizat și eficient în toate instituțiile aflate în subordinea statului român este o prioritate pentru actualul guvern”, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu. Mandatul noii conduceri va urmări reformarea, eficientizarea și repoziţionarea fondului în raport cu instituțiile financiare partenere, asigurarea implementării programelor de garantare ale guvernului. 
 
"Mandatul primit este unul de reconstrucție și transformare a acestei instituții și sunt convins că, împreună cu viitorii mei colegi, vom reuși să aducem fondul la o performanță în linie cu cerințele pieței și ale acționarului principal”, a spus Oltenescu.

Ministerul își propune că până la sfârșitul anului să implementeze principiile guvernanței corporatiste. Până la preluarea funcției, conducerea interimară este asigurată de Viorel Cîrstea, în calitate de director general adjunct.

Comenteaza