Șefii de localuri din Cluj, primiți în patronatul național al ospitalității

Șefii de localuri din Cluj, primiți în patronatul național al ospitalității

Organizația Hoteluri-Restaurante-Catering Transilvania Cluj a decis să creeze, alături de alte șase asocieri regionale din țară, Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FPIO) pentru a reprezenta domeniul cel mai afectat de efectele crizei coronavisusului.

FPIO va lansa un memoriu adresat instituțiilor administrației centrale cu rol în gestionarea, influențarea și relansarea sectorului industriei ospitalității, un ghid de bune practici pentru deschiderea totală a industriei  și acțiuni de tip juridic în cazul în care demersurile nu sunt considerate cu maximă prioritate.

Membrii săi sunt Horeca Transilvania Cluj, Horetim Timișoara, Resto Constanța, Asociația Horeca Oltenia, Dolj, Asociația HoReCa Bacău, Asociația Patronalaă Horeca Argeș și Organizația Patronală a Cârciumarilor Brașoveni. La inițiativa platformei Hospitality Culture Institute, reprezentanții celor șapte organizații, din care fac parte 1.000 de antreprenori, și-au unit forțele.

Acest sector de activitate era format, anterior pandemiei, din 40.000 de jucători: 18.000 de unități de alimentație publică, 23.000 de unități mixte de cazare și alimentație publică, 500 agenții de turism și numeroși ghizi locali care au ca scop promovarea punctuală a fiecărei destinații turistice, universitare sau de business.

Bucureștiul coagula 30% din valoarea generată de sector, deși doar 15% din numărul operatorilor din ospitalitate se regăsesc în capitală. 80% dintre antreprenori sunt reprezentați de companii cu un singur punct de lucru, antreprenorul fiind persoana care conduce direct operațiunile zilnice ale unei afaceri.

"Necesitatea lansării unei entități patronale care să reprezinte nevoile majorității antreprenorilor din industria ospitalității este necesară, având în vedere eșecul înregistrat în identificarea unor soluții de compensare reală pentru măsurile discriminatorii luate de autorități împotriva sectorului ospitalității de la declanșarea pandemiei", susține conducerea federației.

FPIO va oferi suport oricărui grup de antreprenori care își dorește să pornească un patronat local și a invitat sub umbrela sa asociațiile deja create sau în curs de înființare la nivel local care doresc acțiune directă, constantă și relevantă pentru interesul comun al antreprenorilor din industria ospitalității.

HORETIM, asociația patronală a industriei ospitalității din Timiș, reprezentată de președintele său, Corina Macri, va asigura președinția FIO în primul an de activitate. Fiecare organizație membră va deține președinția timp de un an. Toate asociațiile membre vor avea funcția de vicepreședinte, cu drept de veto în adunarea generală.

Comenteaza