Tişe: Contractul pentru fabrica de telefoane mobile a fost făcut "foarte-foarte bine" pentru Nokia

Tişe: Contractul pentru fabrica de telefoane mobile a fost făcut
Comisia de consilieri judeţeni constituită pentru a analiza plecarea producătorului de telefoane mobile Nokia din Cluj îşi va formula punctul de vedere până la următoarea şedinţă a forului, de la sfârşitul acestei luni, a declarat astăzi preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

"Am dat consilierilor contractele să le studieze acasă, cu semnarea unui angajament de confidenţialitate. Săptămâna viitoare ne reîntâlnim, iar în câteva zile am programat o întâlnire cu board-ul Nokia, ca să vedem care sunt opiniile lor, după ce au avut discuţii intense cu sindicatele", a spus Tişe.

Nokia a concesionat 90 de hectare din parcul industrial Tetarom III, iar Tişe spune că va trebui să analizeze contractul cu Nokia "foarte atent". "Acel contract a fost foarte - foarte bine făcut pentru Nokia", a explicat el.

Următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean urmează să aibă loc la sfârşitul lunii.Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro.

Procedurile de închidere a fabricii se vor derula până la sfârşitul anului.

Liderii celor două sindicate de la fabrica Nokia din Jucu, Valentin Ilcaş şi Cristian Copil, au început, în urmă cu trei săptămâni, negocieri cu conducerea Nokia România privind salariile compensatorii care vor fi acordate angajaţilor ce urmează să fie disponibilizaţi.

Etichete
Comenteaza