Tranzacţia Wienerberger - Brikston, sub lupa concurenţei

Tranzacţia Wienerberger - Brikston, sub lupa concurenţei
Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Wienerberger Sisteme de Cărămizi (WSC) preia Brikston Construction Solutions (BCS).

WSC face parte din grupul Wienerberger, prezent pe piața materialelor de zidărie din România din 1998. Acesta operează în România patru unități de producție de blocuri ceramice. De asemenea,  produce pavaje de beton și comercializează ţevi de plastic şi de ceramică, țigle și accesorii ceramice pentru învelitori (produse în unitățile grupului din alte țări).

Principala activitate a BCS constă în producția și comercializarea cărămizilor și a blocurilor ceramice pentru zidărie, structurală și nestructurală, precum și pentru pereții despărțitori și, într-o mică măsură, pentru aplicații speciale și accesorii (canale de ventilație, grătare, materiale decorative pentru grădină, rafturi de sticle pentru crame și cărămizi pentru garduri).

În conformitate cu prevederile legii concurenţei, această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua concentrarea economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Consiliul Concurenţei a anunţat că este interesat în obţinerea de observaţii şi de puncte de vedere de la companiile terţe, referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă. 

Comenteaza