TriGranit, eliminată din Polus

TriGranit, eliminată din Polus
Austriecii de la EHL Real Estate au preluat din această săptămână administrarea centrului comercial din Floreşti.
Acesta era operat iniţial de către companiaTriGranit Management. Schimbarea de management vine la trei ani de la inaugurarea complexului din Floreşti, devenit operaţional în 12 octombrie 2007. Modificarea administratorului nu va afecta politica de operare în perioada următoare, susţin responsabilii de comunicare ai Polus Center.

“Începând cu data de 13 octombrie 2010, centrul comercial a trecut sub administrarea EHL Real Estate România SRL, păstrând aceeaşi echipă de management”, au anunţat ieri reprezentanţii Polus. EHL Real Estate România este parte a EHL Group, unul dintre principalii furnizori de servicii imobiliare din Austria şi Europa Centrală şi de Est. Cu sediul la Viena şi filiale în Ungaria, Republica Cehă, Polonia, Slovacia şi România, EHL Group dispune de o reţea internaţională. Grupul are peste 300 de angajaţi şi administrează aproximativ 200 de spaţii de retail, birouri, complexe rezidenţiale şi obiective de logistică, având o valoare de peste 3,5 miliarde de euro, conform datelor puse la dispoziţie de companie.

EHL Group este specializată în leasing, gestionarea de active, administrarea de spaţii comerciale, precum şi în servicii pentru piaţa de capital şi evaluare. “Schimbarea administratorului nu modifică activitatea complexului Polus. A fost o decizie a Immofinanz”, au spus reprezentanţii Polus. Conform datelor disponibile la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, TriGranit Management România este controlată de Quintana Investments Limited, companie înregistrată în Cipru, şi administrată de Mihai Nistor, manager al Polus Center, şi de Robert Droniuc. EHL Real Estate este deţinută de compania austriacă EHL Immobilien.

Polus Center Cluj (PCC) a fost inaugurat în urmă cu trei ani, în 12 octombrie 2007, şi se află acum în proprietatea grupului austriac Immofinanz, al cărui portofoliu include peste 1.800 de obiective cu o valoare însumată de 8,7 miliarde de euro. PCC este cel mai mare complex multifuncţional din Transilvania şi cel mai mare centru comercial din Cluj, ca suprafaţă închiriabilă (peste 60.000 mp în complex). Centrul înglobează 186 de magazine, dintre care principalele “ancore” sunt un multiplex cu opt săli de cinema şi hipermarketul Carrefour. Centrul comercial dispune de 2.500 de locuri de parcare. De la deschidere, Polus s-a confruntat cu fluctuaţii de chiriaşi, mai multe societăţi renunţând la spaţii. Acestea au fost înlocuite însă de alţi operatori, astfel că, în această vară, Polus înregistra un grad de ocupare de 98,9%. Cei mai importanţi jucători din retail intraţi în ultimele luni sunt Decathlon şi C&A.

Complexul dezvoltat cu partenerii de la TriGranit a trecut în portofoliul austriecilor de la Immoeast în urma unei tranzacţii anunţate la 210 milioane de euro. După achiziţia din 2006, oficialii companiilor implicate în tranzacţie anunţau că TriGranit rămâne responsabil de administrarea centrului pentru o perioadă de cinci ani. Grupul austriac Immofinanz este rezultat ca urmare a fuziunii dintre companiile Immofinanz AG şi Immoeast. Immofinanz deţine 25% din TriGranit. În funcţie de valoarea de piaţă, Polus Cluj este cea mai importantă proprietate a Immofinanz în România.

Două mari proiecte amânate


Concernul TriGranit, companie de investiţii, dezvoltare şi management imobiliar condusă de milionarul maghiar Sandor Demjan (foto), a anunţat în anii trecuţi implicarea în alte două proiecte de sute de milioane de euro pe piaţa clujeană: Cartierul Tineretului, în asociere cu municipalitatea, şi complexul mixt cu turnuri Riverfront din Piaţa Abator. Ambele, derulate cu implicarea omului de afaceri Arpad Paszkany, au fost, însă, amânate după izbucnirea crizei financiare şi căderea pieţei imobiliare.


Comenteaza