UMB trece la treabă pe încă o bucată din A3! Pot începe lucrările pe secțiunea Zimbor - Poarta Sălajului

UMB trece la treabă pe încă o bucată din A3! Pot începe lucrările pe secțiunea Zimbor - Poarta Sălajului

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri, că a fost emis Ordinul de Începere pentru construcția secțiunii Zimbor - Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania.

Sorin Grindeanu a anunțat că lucrările pe secţiunea de Zimbor-Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania poate începe săptămâna viitoare.

"A fost emis Ordinul de Începere pentru construcţia secţiunii Zimbor-Poarta Sălajului (Autostrada Transilvania)! De săptămâna viitoare (25 iulie), constructorul român poate începe lucrările pe cei 12,24 km ai acestei secţiuni", a scris Grindeanu într-o postare pe Facebook.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a aprobat pe 27 mai 2022 Proiectul Tehnic pentru secţiunea Zimbor – Poarta Sălajului a Autostrăzii Transilvania. Pe traseul de 12,24 km sunt prevăzute 5 viaducte și un pod.

Contractul semnat cu UMB, în 1 iulie 2020, pe suma de 680,4 milioane lei fără TVA, prevede 12 luni de proiectare și 24 de execuție cu 10 ani garanție. Proiectul este finanțat în cadrul PNRR.

Comenteaza