Urmările OUG 50: avocații cer BNR să suspende autorizațiile unor bănci

Urmările OUG 50: avocații cer BNR să suspende autorizațiile unor bănci
”Banca Naţională a României ar trebui să intervină în cazul băncilor care refuză să aplice legislaţia în vigoare, eventual prin demiterea unor conducători de bănci sau prin suspendarea autorizaţiei de funcţionare, şi nu prin simple avertismente”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.
Nu toate băncile se recunosc învinse fără luptă. Unele au pornit o luptă împotriva OUG 50/2010, care interzice practicarea anumitor comisione ale băncile, socotite ilegale. Avocații au cerut BNR să ia poziție în cazul acestora.

”Banca Naţională a României ar trebui să intervină în cazul băncilor care refuză să aplice legislaţia în vigoare, eventual prin demiterea unor conducători de bănci sau prin suspendarea autorizaţiei de funcţionare, şi nu prin simple avertismente”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea, pentru Newsin.

Gheorghe Piperea este partener coordonator al Piperea şi Asociaţii şi reprezintă grupul de clienţi nemulţumiţi ai Volksbank România care vor să deschidă primele acţiuni în instanţă.

Piperea mai spune că sunt multe case de avocatură care au preluat procese de acest gen, de dimensiuni mai mici sau mai mari.


Comenteaza