Gigi poartă fustă la Cluj

Gigi poartă fustă la Cluj
Anamaria Prodan a rămas alături de antrenor până la prima înfrângere

"U" Cluj a confirmat la Târgu Jiu prognozele pesimiste, ba mai mult decât atât. A construit în 90 de minute "Coloana Umilinţei", un monument al neputinţei şi al ruşinii. Cu o defensivă dezorganizată, care nu a parcurs Abecedarul meseriei, "U" a fost ridicolă deseori. Petre Grigoraş a luat foarfeca şi a decupat apărarea de hârtie creponată a Universităţii spre bucuria publicului prezent la ora de abilităţi practice. 6-2 şi a început scandalul. De ce? Aşa-i în tenis! Anamaria Prodan l-a criticat dur pe antrenorul Claudiu Niculescu. "Eu am altă viziune asupra fotbalului. Am văzut de-a lungul timpului cum au fost pregătite meciurile cu Pandurii în general, dar încerc să mă calmez şi să consider că a fost o greşeală", a sărit Anamaria la atac.

În urmă cu câteva zile ne spunea că se înţelege foarte bine cu Niculescu, că formează, ştiţi clişeul, "o familie". A fost de ajuns o furtună pentru ca mariajul cusut cu aţă albă să se destrame. Semne au mai fost. Înaintea stagiului austriac, managerul Universităţii a chemat câţiva suporteri la un sfat de taină. "Uite, am probleme cu Niculescu. Nu-l acceptă pe Tăbârcă. Nu ştiu ce să mă fac cu el. Eu am la îndemână varianta Cosmin Contra", le-a transmis, suav, doamna Prodan. "Poftim? Nu acceptăm aşa ceva, îl susţinem pe Claudiu Niculescu, pentru că a rămas alături de noi în momentele grele", i-au dejucat fanii planul. Au urmat declaraţii care evidenţiau unitatea tandemului Prodan-Niculescu. Praf în ochi! Şi Niculescu a fost tentat să renunţe, când fotbaliştii doriţi de el, printre care şi Unguruşan, i-au fost refuzaţi de conducere.

Dacă vedeam şarja doamnei Prodan în show-ul unde apare pe generic împreună cu Reghe, am mai fi înţeles-o. Dorea rating, audienţă, să-şi justifice onorariul oferit de televiziune. De la un conducător executiv avem alte pretenţii. Îi vom enumera câteva doleanţe. Să transfere fotbalişti valoroşi, care să satisfacă pretenţiile antrenorului. Să atragă surse de finanţare la echipă. Să explice limpede cum a plecat un lot întreg la Ploieşti fără ca Universitatea să încaseze vreun leu. Să înceapă auditul pe care l-a promis, atunci când încerca să-i convingă pe fani că ea nu este doar un angajat al lui Florian Walter, ci un potenţial cumpărător al clubului. Să nu pună presiune aiurea pe Niculescu mai ales după o înfrângere atât de crâncenă. Dacă ar respecta simbolul, despre care tot vorbeşte, cu dexteritatea lui Gigiu sau Mulţescu, ar folosi un discurs decent şi nu s-ar comporta ca un Gigi Becali cu fustă.

A plecat din tribună la 3-0 şi aşteaptă aplauze? Anamaria a jucat la dublu mixt împreună cu Gigi Becali."Dumnezeu nu doarme" a fost viziunea împărtăşită de Papa din Pipera, care l-a acuzat pe Niculescu că ar fi trântit meciul cu CFR. Hoţul strigă hoţii, de parcă lumea ar uita că Walter este un vasal credincios al lui Gigi, pe care nu l-a încurcat niciodată, nici măcar cu o remiză.

După grupul care s-a mutat la Ploieşti, potopul de goluri! Şi un profesionist versat ar avea nevoie de timp pentru a construi un edificiu stabil din 20 de jucători noi. Niculescu a greşit, Universitatea are carenţe grave de exprimare şi de poziţionare în teren. Claudiu e la începutul profesiei şi i-ar prinde bine sfaturile unui tehnician experimentat (n.r nu vorbim de Tăbârcă!). Sunt sigur că antrenorul Universităţii ştie care sunt slăbiciunile formaţiei sale. Nu are nevoie de translator pentru a înţelege scorul de la Târgu Jiu. Lăsaţi-l să se ocupe doar de fotbal!

Sperăm că a fost doar un episod pasager, că Anamaria Prodan îşi va revizui coportamentul şi va purta o discuţie sinceră cu antrenorul. Nici Niculescu nu a răbdat să fie pus la zid:"Aici nu e Tezaur folcloric!". Nu mai deschideţi încă un front, ieşiţi din tranşee şi aşezaţi-vă la masă să găsiţi soluţii responsabile. E un război din care Universitatea nu are nimic de câştigat. Clasamentul mai are încă răbdare, mai sunt destule partide până la finalul campionatului. Măcar un lucru e cert: clujenii s-au săturat de circ.

 

 

 

 

 

Etichete
Comenteaza