Cele mai căutate facultăţi din Cluj VIDEO

Cele mai căutate facultăţi din Cluj VIDEO
Concurenţă mare la unele facultăţi din Cluj Napoca. Cea mai mare s-a înregistrat, în acest an, la Facultatea de Tehnică Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu", unde s-au înghesuit 6,8 candidaţi pe un loc bugetat.

UMF

Tehnică dentară - 6,8 candidaţi pe loc
Radiologie şi Imagistică medicală - 3,73 candidaţi pe loc
Medicină - 3,01 candidaţi pe loc
Medicină Dentară - 2,56 candidaţi pe loc

Unele facultăţi clujene au înregistrat un număr record de candidaţi. În acest an, pe primul loc în topul celor mai căutate specialităţi este tehnica dentară cu un număr de 6,8 candidaţi pe loc cu doi mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acest an, la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" numărul de candidaţi este în creştere faţă de 2012. Astfel, universitatea a avut cu aproximativ 150 mai mulţi candidaţi.Ca în fiecare an, cei mai mulţi candidaţi s-au înscris la Facultatea de Medicină, unde instituţia pune la dispoziţie 290 de locuri bugetate.

"Avem un total de 1995 de candidaţi înscrişi, dintre care nouă sunt olimpici, toţi înscrişi la facultatea de medicină. Cei mai mulţi sunt la medicină unde sunt 899 candidaţi, medicină dentară 222, asistenţă medicală generală 190 de candidaţi, farmacie 266, balneo 98 de candidaţi, radiologie 62, tehnică dentară credem că este la fel de mare ca anul trecut, dacă nu puţin mai mare", a declarat Ioan Bunea, purtător de cuvânt la UMF.

UTCN

Inginerie electrică - 4,2 candidaţi pe loc
Telecomunicaţii - 4,2 candidaţi pe loc
Inginerie medicală - 3 candidaţi pe loc
Arhitectură - 3 candidaţi pe loc

Studenţii au optat si pentru specialităţi ale universităţii tehnice precum ingineria electrică şi telecomunicaţiile. Şi facultăţile Tehnice se pot lăuda cu un număr de 4.883 de candidaţi.

"Există facultăţi unde s-a înregistrat un număr mare de candidaţi şi au depăşit numărul de locuri scoase la concurs. Vorbim de facultăţi cum ar fi ingineria electrică şi telecomunicaţiile cu 4,2 candidaţi pe loc, arhitectura cu 3 candidaţi pe loc, ingineria medicală cu trei candidaţi pe loc", a declarat Mirela Borţan, purtător de cuvânt al UTCN.

UBB

Educaţie fizică şi sport - 4 candidaţi pe loc
Psihologie -3,51 candidaţi pe loc
Ştiinţe Economice 2,46 candidaţi

Universitatea Babeş-Bolyai are şi ea un număr mare de candidaţi inscrisi.

"La UBB s-au înscris aproximativ 11.300 de absolvenţi de liceu la toate formele de învăţământ, cea mai mare concurenţă se înregistreazp la educaţie fizică şi sport patru candidaţi pe loc, Psihologie 3,51 de candidaţi, Ştiinţe Economice 2,46 candidaţi pe loc", a spus Paul Fărcaş, purtător de cuvânt al UBB.

Studenţii clujeni vor afla săptămâna viitoare dacă au fost admişi la facultate.

Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza