Rector nou la Universitatea de Artă

Rector nou la Universitatea de Artă
Universitatea de Artă şi Design (UAD) din Cluj-Napoca şi-a desemnat noul rector.

La UAD, depunerea candidaturilor s-a între 9 şi 19 februarie, iar alegerile pentru desemnarea noului rector au avut loc la începutul acestei săptămâni. Profesorul universitar Radu Moraru a fost desemnat noul rector al universităţii, cu 77 de voturi dintr-un total de 90 de alegători prezenţi la scrutin.

Radu Moraru a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice "Ioan Andreescu", obţinând diploma de licenţă în arte plastice şi decorative, specializarea sculptură-profesor de desen. Între 2002 şi 2005 a urmat studii de doctorat la Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca, obţinând diplomă de doctor în arte vizuale. Între anii 1984-1986 acesta a fost proiectant în cadrul departamentului creaţie la cooperativa meşteşugărească „Potaissa", iar între 1986 şi 1988 a fost proiectant în cadrul departamentului de creaţie la Uniunea Judeţeană a Cooperaţiei Meşteşugăreşti Alba-Iulia. Din anul 1990, Moraru a optat pentru o carieră academică, ocupând, pe rând, fucţiile de asistent universitar, lector universitar, conferenţiar universitar şi profesor universitar. În perioada 2008-2012, Radu Moraru a ocupat funcţia de decan al Facultăţii de Arte Plastice din cadrul UAD. De-a lungul carierei sale, acesta a participat la numeroase expoziţii de sculptură, a realizat mai multe sculpturi de for public şi a fost inclus în mai multe cataloage de expoziţii, referinţe critice şi albume de artă.

În planul managerial publicat, Moraru a prevăzut următoarele obiective: proiectarea conţinutului învăţământului în concordanţă cu nevoile de dezvoltare profesională a studenţilor pentru integrarea pe piaţa muncii, analiza şi actualizarea permanentă a conţinutului disciplinelor, dezvoltarea programului de studii istoria şi teoria artei, diversificarea ofertei de discipline practice, creşterea vizibilităţii UAD. Alte elemente care se regăsesc în noul plan de management se referă la cercetarea ştiinţifică, la formarea şi dezvoltarea resursei umane, dezvoltarea bazei materiale şi colaborarea instituţională.

Comenteaza