Administratorul unei firme, trimis în judecata de DNA Cluj. A "uitat" sa plateasca TVA-ul

Administratorul unei firme, trimis în judecata de DNA Cluj. A
Administratorul unei firme a fost trimis în judecata de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Cluj, în stare de libertate, pentru evaziune fiscala.

Potrivit anchetatorilor, persoana cercetata, D.S.C, ar fi omis sa evidentieze în contabilitatea companiei sale veniturile realizate din vânzarea de autoturisme second-hand cumparate din Uniunea Europeana. În acest fel, el ar fi prejudiciat statul cu circa 2,5 milioane de euro. 

Astfel, în sarcina sa s-a retinut savârsirea infrac?iunii de evaziune fiscala în forma continuata, în 38 de acte materiale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arata ca pe parcursul a trei ani, din ianuarie 2008 pâna în februarie 2011, acesta nu a evidentiat, colectat, declarat si platit taxa pe valoare adaugata aferenta operatiunilor comerciale si veniturilor realizate în realitate de catre firma pe care o administra.

"Inculpatul, în calitate de administrator al unei societa?i comerciale, în mod repetat a omis în tot sau în parte sa evidentieze, în actele contabile si în alte documente legale, operatiunile comerciale efectuate (vânzari de autoturisme second hand, achizi?ionate din ?ari membre ale Uniunii Europene) si veniturile realizate, producând astfel bugetului de stat un prejudiciu total de 10.552.195,79 lei (echivalent a 2.552.594,21 euro)", se arata în documentul citat. 

În cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a doua bunuri imobile ce apartin acestuia. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se men?ine masurile asiguratorii dispuse.

Comenteaza