Aeroportul Cluj, redeschis. Pista a fost închisă câteva ore

Aeroportul Cluj, redeschis. Pista a fost închisă câteva ore
În urma incidentului din această dimineață, conducerea Aeroportului Internațional "Avram Iancu" Cluj-Napoca (AIAIC) a decis să închidă aerogara pentru câteva ore.

"Pista Aeroportului Internațional „Avram Iancu" Cluj este închisă traficului aerian datorită unui incident care a avut loc azi, 07 ianuarie 2016, aproximativ la ora 08:00. Incidentul nu s-a soldat cu vătămarea vreunei persoane și nici nu au fost înregistrate pagube materiale", au transmis reprezentanții AIAIC.

UPDATE: Pista a fost redeschisă traficului aerian începând cu ora 13:45.

În incident a fost implicat un avion B737-400 al companiei Blue Air, care opera o cursă charter pe ruta Otopeni - Barcelona, cu escală pe aeroportul clujean. La bordul aeronavei se aflau 110 pasageri şi șase membri ai echipajului, care au trecut prin momente cumplite, întrucât, la aterizare, aeronava a ieșit câțiva metri de pe pistă. O parte din pasageri au afirmat că motivul pentru care s-a produs nefericitul eveniment a fost prezența unui strat de zăpadă pe pistă. 

Conducerea aeroportului ține să puncteze că "aeronava a aterizat în condiţiile unei piste corespunzătoare din punct de vedere operaţional şi a ieşit la capătul 07 al pistei, în afara suprafeţei betonate. Pista aeroportului este momentan închisă traficului conform procedurilor standard de aviație civilă în astfel de situații".

Potrivit oficialilor AIAIC, de la ora 06:17 până în momentul incidentului au fost operate un număr de șapte  zboruri. 

Pasagerii care au planificate zboruri de sosire sau plecare de la aeroport sunt rugați să contacteze companiile aeriene cu privire la planificarea actualizată a călătoriei lor.

Mai multe detalii despre incidentul de dimineață puteți găsi AICI: Clipe de groază pentru 116 persoane. O aeronavă a ieșit de pe pista aeroportului Cluj

Comenteaza