Video Anchetă la Aeroportul Cluj, după ce mii de muncitori români s-au înghesuit la cursele charter spre Germania

Anchetă la Aeroportul Cluj, după ce mii de muncitori români s-au înghesuit la cursele charter spre Germania

Jandarmii și polițiștii clujeni au intervenit la aeroport pentru a-i determina pe muncitorii sezonieri care pleacă în Germania să respecte distanța de siguranță înainte de a intra în terminalul de plecări. Prefectul anunță o anchetă.

”Cursele sunt organizate de un operator privat, care a gestionat prost situația. I-a adus pe oameni grămadă, în condițiile în care zborurile charter sunt programate să plece de la 13:00 la 21:00 aproximativ. Intră controlat în aerogară, problema e în exterior.

Am trimis jandarmi și forțe ale poliției pentru a-i dispersa. Organizarea aparține unui operator privat care va fi anchetat pentru modul în care a gestionat acest lucru. Încercăm să luăm măsurile care se pot lua în acest moment”, a precizat prefectul Mircea Abrudean, despre situația din parcarea aeroportului clujean.

Circa 1.800 de români pleacă joi de la Cluj, cu 12 curse charter, spre Germania pentru a munci în agricultură. Directorul aeroportului, David Ciceo, a precizat că aceste curse pleacă spre trei destinații din Germania și că în interiorul aerogării se respectă cu strictețe toate măsurile de prevenție stabilite prin lege pentru limitarea răspândirii COVID-19. 

Comenteaza