Aplaudată minute în şir după concertul de la Cluj, cea mai celebră trupă ucrainiană face un "bis" la Casa TIFF, diseară

Aplaudată minute în şir după concertul de la Cluj, cea mai celebră trupă ucrainiană face un
Trupa ucraineană DakhaBrakha (în ucraineană veche „dă/ia") a făcut furori aseară la spectacolul de la Casa de Cultură a Studenților, unde a fost aplaudată minute în șir pentru acompaniamentul live la filmul Earth, de Alexander Dovzhenko. Prin urmare, organizatorii i-au convins să mai susțină un concert în această seară, de la ora 20.30, la Casa TIFF.

DakhaBrakha este cea mai cunoscută și apreciată trupă din Ucraina, spun organizatorii TIFF, cu peste 300 de concerte în afara țării.

Fondată în 2004, la Centrul de Artă Contemporană din Kiev, de regizorul de teatru avangardist Vladislav Troițki, DakhaBrakha își definește stilul ca fiind „haos etnic"/ „ethnic chaos". Esența muzicii lor vine din folclorul ucrainean, căruia i se adaugă jazz-ul, trance-ul, ritmurile și instrumentele din culturi cu totul diferite - de la cea indiană, la cea arabă și africană. Rezultatul e un spectacol fascinant și original, aplaudat pe scenele marilor festivaluri din lume. Cvartetul DakhaBrakha a lansat patru albume și a cântat inclusiv pe scena The Royal Shakespeare Barbican Theatre din Londra, pentru spectacolul „Macbeth".

Concertul de diseară are loc la Casa TIFF,  de la ora 20.30, iar prețul unui bilet este de 15 lei.

Etichete
Comenteaza