Apostu află mâine dacă va fi eliberat

Apostu află mâine dacă va fi eliberat
Fostul primar din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, va afla doar vineri dacă va fi eliberat din arestul preventiv în care se află de şapte luni. Instanţa a decis ieri să amâne pronunţarea.

Curtea de Apel Mureş a decis ieri să amâne pronunţarea în cazul cererii de liberare sub control judiciar a fostului primar din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, cerere înaintată de avocaţii acestuia. La înfăţişarea de luni judecătoarea Mihaela Creţu a avertizat că pronunţarea ar putea fi amânată pe vineri, din cauza volumului mare de lucru al instanţei. Principala acuzaţie care i se aduce fostului primar al Clujului este aceea că a luat mită de la Călin Stoia şi Aspazia Droniuc pentru a le facilita câştigarea unor contracte pe bani publici.

Astfel, spun procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Stoia, fost director al companiei Brantner-Vereş, i-ar fi dat mită lui Apostu pentru contractul de salubrizare al oraşului, iar Aspazia Droniuc pentru a-i facilita obţinerea unui contract de asigurare a parcului auto al RATUC. Mita, spun anchetatorii, era mascată prin contracte fictive încheiate de Stoia şi Droniuc cu firma de avocatură a soţiei fostului primar, Monica Apostu. Fostul primar, care a demisionat din funcţie la începutul acestui an, se află după gratii din luna noiembrie.

 

Etichete
Comenteaza