Apostu mai stă la închisoare. Cel puţin încă o săptămână

Apostu mai stă la închisoare. Cel puţin încă o săptămână
Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, condamnat la patru ani și șase luni de închisoare pentru corpuţie, va mai petrece încă o săptămână în puşcărie.

Tribunalul Bistriţa Năsăud a hotărât să amâne încă o dată judecarea contestaţiei depuse de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Cluj privind eliberarea condiţionată a acestuia, până în data de 24 februarie.

În soluţia pe scurt se arată că tribunalul a luat această hotărâre "pentru studiul de către procuror al actelor depuse la dosar". Reamintim că la precedentul termen, din 27 ianuarie, magistraţii au decis să amâne cauza şi au formulat o adresă la PNT Bistriţa, pentru a primi documentaţia avută în vedere la propunerea de liberare.

Cererea de eliberare condiţionată a fostului edil a fost aprobată în data de 30 decembrie 2015, însă procurorii Direcţiei Naţionale Anticorpuţie Cluj au contestat-o.

De după gratii, Apostu a scris patru volume, toate coordonate de foştii săi colegi de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, printre ei numărându-se profesorii universitari Cornel Laslo şi Sevastiţa Muste (decan al Facultăţii de Ştiinţa şi Tehnologia Alimentelor), precum şi conferenţiarul Ţibulcă Dorin.

De asemenea, fostul primar a lucrat la biblioteca Penitenciarului Bistrița. Prin urmare, pedeapsa acestuia se reduce cu 120 de zile pentru lucrările redactate, respectiv cu 237 de zile ca urmare a muncii prestate.

Comenteaza