Au împărţit scena cu Katy Perry şi Amy Winehouse. Cine sunt "asteroizii" care vin la Cluj VIDEO

Au împărţit scena cu Katy Perry şi Amy Winehouse. Cine sunt
În acest an, în centrul Clujului se anunţă un program de revelion intergalactic, datorită concertului special al trupei The Asteroids Galaxy Tour.

Intrarea în anul în care Clujul este Capitală Europeană a Tineretului este marcată de un concert la care mulţi clujeni, în special iubitorii de muzică indie, nici nu îndrăzneau să viseze. The Asteroids Galaxy Tour îmbină stilurile pop, psychedelic pop, acid jazz și indie pop și activează în industria muzicală din 2007 încoace. Formația o are ca solistă pe Mette Lindberg, a cărei voce drăgălaşă şi copilăroasă oferă trupei o alură aparte. Producătorul și compozitorul Lars Iversen, Mikkel Balster Dorig (chitară), Simon Littauer (clape) și Rasmus Littauer (tobe) completează perfect vocea solistei.

Mette Lindberg şi Lars Iversen au mai cântat înainte în diferite trupe, cu câţiva înainte să se întâlnească. Totul a început cu Lars, care venea cu versuri şi idei pentru piese. La început ideile lui mergeau mai mult în zona soul, dar după ce s-a cunoscut cu Mette, au apărut ideile mai nebunatice. Majoritatea pieselor sunt scrise de Lars, însă nimic nu ar fi atât de special fără Mette care aduce ceva unic în tot mixul.

Soundul lor autentic este plin de lumină şi culoare şi face coloana sonoră perfectă pentru zilele de vară şi pentru petreceri de neuitat. Totul vine din chimia care există între membrii trupei. Comunică perfect pe scenă, dar şi în spatele cortinei, întrucât îşi termină propoziţiile unii pentru alţii.

 

Trupa a debutat printr-un live-act în deschiderea concertului răposatei Amy Winehouse la Copenhaga. La puţin timp după, piesa "Around the Bend" a fost aleasă de către Apple pentru reclama la noul iPod Touch şi a prins extrem de bine în întreaga lume, single-ul fiind practic biletul câştigător care a lansat trupa pe scena internaţională.

Anul 2009 a fost unul extrem de important pentru The Asteroid Galaxy Tour: au cântat în deschidere în turneul european al superstatului Katy Perry şi au lansat albumul de debut, "Fruit", pe 21 septembrie. Succesul albumului a fost garantat de hit-urile "The Golden Age" şi "Inner City Blues", piese adesea auzite în media din întreaga lume, pe post de coloană sonoră pentru magazine, documentare, emisiuni, seriale şi în reclama la Heineken despre care solista în vârstă de 31 de ani a spus că "i-am văzut pe Jay-Z şi Brad Pitt făcându-şi apariţia în reclamele Heineken şi atunci ne-am gândit că şi piesa noastră ar fi bună pentru campanie".


În 2012 a urmat cel de-al doilea album, "Out of Frequency", care a aterizat în topurile muzicale din Austria, Danemarca, Germania şi Olanda. Galacticii au revenit în acest an cu un album nou-nouţ intitulat "Bring Us Together" în care abordează stilul alternative-pop.

Toate hit-urile lor vor putea fi ascultate live, pe 31 decembrie, în Piaţa Unirii, atunci când danezii de la The Asteroids Galaxy Tour vor susţine un concert care pentru Cluj înseamnă intrarea în anul în care va fi Capitală Culturală Europeană.

 

Comenteaza