"Bătaia asta-i din partea lui mama!". I-a respectat dorinţa mamei sale moarte, după 10 ani de la procesul pentru un teren

Victima este o femeie în vârstă de 67 de ani din Someşeni.

Doamna Ana este o femeie respectabilă, în vârstă de 67 de ani, care, datorită stării sale precare de sănătate, în data de 16 iulie a acestui an, a suferit un preinfarct. A locuit, până la pensie, în cartierul clujean Grigorescu şi după moartea mamei sale, în urmă cu 10 ani, s-a mutat în cartierul Someşeni, în casa părintescă unde deţine şi 3.000 metri pătraţi de grădină. Imediat după mutare, femeia a avut un diferend pentru nişte teren, cu nişte vecini, rezolvat în favoarea sa de către justiţie. Între timp, cea cu care avusese diferendul a murit, însă "înfrângerea" n-a fost înghiţită de urmaşii acesteia, care au tot aşteptat-o s-o întâlnească pe doamna Ana, singură, ca s-o pedepsească.

Sâmbătă, 15 august, aceştia au prins momentul potrivit s-o atace, tocmai când femeia se afla într-o grădină aparţinând unei alte vecine, o bătrână de 85 de ani, rudenie cu ei, care-i permisese să-i lucreze pământul. "Femeia mi-a dat în scris că e de acord să o ajut, ea neputându-şi lucra la această oră grădina. Zilele trecute i-am făcut nişte lucrări împreună cu soţul, apoi împreună cu o vecină iar sâmbătă mă aflam singură în grădina ei şi strângeam păstăi de mazăre pentru sămânţă. Când, brusc, am fost atacată pe la spate de fiul doamnei, un bărbat de aceeaşi vârstă cu mine. Mi-a tras un pumn şi, când l-am ameninţat că strig să audă tot Someşeniul mi-a tras, înainte să plece, un picior în spate, atât de puternic încât şi astăzi, la trei zile de la incident mai am o vânătaie de toată frumuseţea. Mi-a spus doar atât: <Bătaia asta-i pentru mama!>, probabil referindu-se la socoteala noastră de acum zece ani", arată, supărată, femeia.

Timorată, doamna Ana spune că la această oră se teme pentru viaţa sa, asta fiindcă vecinii săi sunt oameni răzbunători şi se va adresa poliţiei şi unui avocat ca să-i ţină, pe viitor, cât de departe de ea pe agresori. După ce-au consultat-o, medicii de la IML Cluj i-au eliberat femeii un certificat medico-legal în care îi recomandă două zile de îngrijiri medicale.

 

Comenteaza