Bene a recunoscut că i-a dat mită lui Uioreanu

Bene a recunoscut că i-a dat mită lui Uioreanu
Omul de afaceri Ioan Bene a recunoscut luni, în faţa magistratului Tribunalului, că i-a dat mită fostului preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu.

Bene a afirmat că i-a dat lui Uioreanu suma de 10.000 de lei pentru a-i plăti avocaţii angajaţi de acesta pentru a-i apăra fiul, care era judecat la acel moment pentru trafic de droguri.

De asemeneam, el i-a achitat, în câteva rate, suma de 50.000 de euro, pretinsă de Uioreanu pentru finanţarea PNL, prin intermediul şefului său de campanie, Răzvan Pop, informează portalul oradecluj.ro.

Prima dată, în octombrie 2012, i-a dat un avans de 100.000 lei, după care în martie 2013 a plătit încă 40.000 de lei, iar în aprilie acelaşi an, 20.000 de euro. Conform publicaţiei citate, omul de afaceri a susţinut că după ce a început să achite banii situaţia de la aeroport s-a normalizat, iar problemele privind exproprierile sau hărţuirea din partea funcţionarilor CJ au dispărut.

De asemenea, Uioreanu i-a solicitat bani pentru finanţarea partidului inclusiv înainte de sosirea liderului naţional Crin Antonescu, la inaugurarea pistei de la Aeroportul Internaţional Cluj.

Dosarul Uioreanu pe scurt

Horea Uioreanu, fostul preşedinte al CJ Cluj, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în 23 iunie 2014, pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv şapte acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (două acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

În acelaşi dosar, Ioan Bene, membru al Adunării Generale a Acţionarilor în cadrul societăţii Construcţii Napoca, a fost trimis în judecată, în arest preventiv, pentru dare de mită în formă continuată (7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi spălare de bani.

Vasile Pogăcean, asociat şi administrator la firma Sinai Comimpex Iclod, a fost şi el trimis în judecată în arest preventiv, pentru 10 acte materiale de dare de mită.

Procesul de corupţie în acest caz a început în 2 martie 2015, la Tribunalul Cluj, după nouă luni de la trimiterea dosarului în judecată. În preajma sărbătorilor de iarnă, Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean au scăpat şi de controlul judiciar.

Comenteaza