Suspiciune de lucrări ilegale sub ochii Primăriei. Sunt implicați Bene și Apostu

Suspiciune de lucrări ilegale sub ochii Primăriei. Sunt implicați Bene și Apostu
La o clădire importantă din centrul Clujului există suspiciuni că se fac lucrări de reabilitare care nu sunt prevăzute în autorizația de construire. Iar autorizația de construire este expirată.

La clădirea fostului hotel Continental, din centrul Clujului, există suspiciunea că se fac lucrări ilegale. Lucrările sunt în desfășurare, deși nu se bazează pe o autorizație de construire validă. Singura care a existat a fost una de primă intervenție, emisă în 4 ianuarie 2016 (vedeți alăturat).

Dacă vă amintiți, la final de 2015, acolo s-a petrecut un accident care putea să aibă urmări grave. Un element de decor s-a desprins și a căzut, rănind o femeie aflată pe trotuar. Proprietarul, firma Napocamin, a obținut autorizația de primă intervenție pentru a se asigura că nu vor exista și alți pietoni care vor trece prin situații asemănătoare.

Informațiile sunt că la hotel se fac lucrări de reabilitare la șarpantă, care nu sunt acoperite de autorizația de construire. În plus, autorizația a expirat: era valabilă numai 12 luni și a expirat în ianuarie 2017. "Nu s-a făcut nicio sesizare în legătură cu acest subiect", a spus directorul Poliției Locale, Marcel Bonțidean.

Pe un site de HoReCa au apărut încă de anul trecut date despre intențiile firmei Napocamin. "În prima etapă se vor restaura fațadele. După această prima etapă, lucrările vor continuă. Astfel, la subsol ar urma să fie amenajată o sală de sport, dar și o zonă de spa (cu saune, vestiare și piscină), pentru a deservi partea de hotel. La parter va reapărea, conform tradiției locului, un restaurant, precum și o cafenea. Aici se va amenaja lobby-ul hotelului și sunt prevăzute și două spații de retail pe latură dinspre str. Napoca. La primul etaj vor funcționa camere și au fost propuse și spații de conferințe. Camere vor fi amenajate și la etajul al doilea, dar și la mansardă. Se dorește ca la finalul renovării, Hotelul Continental să fie inclus în categoria 5 stele", scrie pe hotelinvest.ro.

Hotelul Continental a fost cumpărat de Ioan Bene, prin Napocamin, cu 5 milioane de euro, de la societatea Ardeleana, prin lichidatorul judiciar. Investiția pentru renovarea și reamenajarea clădirii monument a fost estimată de către proprietar la 7,5 milioane de euro. Continental este una dintre clădirile reprezentative ale Clujului. În trecut, aici funcționa hotelul New York.

Napocamin este o firmă controlată de omul de afaceri Ioan Bene, care are un angajat cu relații bune la Primărie: fostul edil șef Sorin Apostu. Amândoi au probleme cu legea. Bene este judecat în mai multe dosare de corupție, în timp ce Apostu a ispășit o pedeapsă cu închisoarea pentru fapte petrecute înainte și în timp ce era primar.

 

Comenteaza