Care e regizorul român preferat de juriul TIFF şi ce "capodopere" româneşti preferă

Care e regizorul român preferat de juriul TIFF şi ce
Juriul celei de-a 12-a ediţii a festivalului de film Transilvania are un punct comun în ce priveşte cinematografia românească: toţi cei cinci membri îl au ca favorit pe regizorul român Cristi Puiu.

Lynda Myles, celebră producătotoare de film britanică şi câştgătoare a premiului Emmy, a punctat că pe lângă Cristi Puiu are şi alţi regizori favoriţi. "Balanţa" lui Pintilie mi se pare un film extraordinar", a spus ea pentru ZIUA de CLUJ. La rândul său, Frederic Boyer, director artistic la celebrul festival de film Treibeca, a arătat că pe lângă Pintilie, Porumboiu sau Sitaru, pe care îi consideră "nişte regizori remarcabili", capodopera pe care o preferă din cinematografia românească îi aparţine unui membru al juriului. "Moartea domnului Lăzăreascu" mi se pare o capodoperă. Îmi place foarte mult să urmăresc transcendenţa filmelor şi îmi place să urmăresc cineaştii şi să-i găsesc", a explicat pentru ZIUA de CLUJ membrul juriului.

Dintre membrii juriului celei de-a 12-a ediţii a TIFF mai fac parte regizorul român Cristi Puiu, Franziska Petri şi Gyorgy Palfi.

Etichete
Comenteaza