Castelul din Bonţida, deschis în weekend. Ce poţi face la Zilele Porţilor Deschise

Castelul din Bonţida, deschis în weekend. Ce poţi face la Zilele Porţilor Deschise
Clujenii pot participa în weekend la Zilele Porţilor Deschise Bonţida.

Evenimentul este organizat de Fundaţia Transylvania Trust, în Castelul Bánffy din Bonţida cu scopul de a produce deschideri ale acestui spaţiu către manifestările culturale contemporane. Evenimentul se constituie, astfel, ca o invitaţie către artă şi către publicul larg.

Vizitatorii sunt invitaţi să participe la o experienţă spaţială inedită prin care umbrele triste ale trecutului sunt îndepărtate de lumina dinamică şi suprafeţe albe.

Astfel, castelul primeşte duminică o nouă folosinţă, o ocupanţă temporară în care publicul poate reapropia ruina castelului prin intermediul unui eveniment de o seară. În acest sens, Atelier MASS propune o serie de instalaţii artistice făcând uz de materiale şi metode de intervenţie minimale.

Evenimentul va introduce publicul vizitator în istoria Castelului Bánffy, începând cu ora 17, prin vizita ghidată în limba română şi începând cu ora 18 în limba maghiară. Expoziţia fotografică "Cetăţi, castele, conace" din clădirea Miklós va fi deschisă pe tot parcursul zilei. După lăsarea întunericului, instalaţiile artistice vor domina curtea şi încăperile interioare ale castelului, iar proiecţia cartată pe una din clădiri, de la ora 21, închide seria de evenimente.

Intrarea este liberă, clujenii şi nu numai fiind invitaţi să profite de această oportunitate.

Etichete
Comenteaza