Caz de Ev Mediu! O femeie de 36 de ani, sacrificată pentru a rupe visul urât al unei fete de 16 ani

Caz de Ev Mediu! O femeie de 36 de ani, sacrificată pentru a rupe visul urât al unei fete de 16 ani
Femeia a fost atrasă cu o ciocolată şi s-a prăbuşit prin podea, de la etaj, fracturându-şi în două locuri rotula.

Florica Stanca este o femeie în vîrstă de 36 de ani din Turda, care suferă de un uşor retard psihic. Aceasta a fost, zilele trecute, victima unei întâmplări demne de balada „Meşterul Manole". Georgiana, o fată în vîrstă de 16 ani din vecini, care avusese un vis urât în noaptea precedentă, s-a hotărât să rupă, printr-o metodă extrem de violentă, visul care-l viza pe iubitul său, Adrian!

Astfel, nici mai mult, nici mai puţin, aceasta, împreună cu membrii familiei, s-a hotărât să o ademenească pe Stanca în locuinţa lor, promiţându-i o ciocolată în cazul în care va prelua o găleată plină cu gunoi de la etajul casei lor şi o va arunca la ghenă. Şi, pentru a fi mai credibilă, l-a trimis chiar pe iubitul ei s-o momească pe Stanca. Georgiana şi ceilalţi membri ai familiei ştiau bine că alături de locul unde se afla găleata respectivă pardoseala era construită din rigips, fiind limpede că aceasta va ceda precum o foiţă de hârtie, iar Stanca se va prăbuşi prin ea până la parter.

A fost aşadar numai o chestiune de secunde ca drama să se producă. "Am căzut cu podea cu tot, fiindcă Georgiana nu mi-a spus că-i de rigips şi se află-n lucru. Şi, când mă aflam jos şi urlam de durere, ea se uita de la etaj, de lângă spărtură, râzând şi repetând mereu cu voce tare că a reuşit să rupă visul urât în care apărea bărbatu-său. De altfel, nici nu l-a lăsat pe Adrian să meargă la muncă în acea zi, tocmai ca să-mi facă mie treaba asta", declară femeia.

Stanca plânge cu lacrimi mari din pricina durerii, după ce-a fost aşezată cu dificultate de către mama sa pe un scaun al sălii de aşteptare a I.M.L. Cluj. "Din cauza mucoasei ăleia de 16 ani a fost cât pe ce să-mi pierd fata, iar norocul nostru a fost că doctorul Moga, de la Spitalul Municipal Turda, i-a operat piciorul fracturat în mai multe locuri, că altfel o ţineam toată viaţa într-un cărucior. Ba, mai mult, culmea obrăzniciei, Adrian, bărbatul Georgianei, a spus şi el acelaşi lucru: că se bucură fiindcă răul care trebuia să i se întâmple lui a fost preluat de Stanca! Da` nu-i nimic, o să-i dăm la poliţie şi la parchet şi o să plătească scump de tot pentru fapta lor!", arată, furioasă la culme, Maria, mama victimei.

În argumentarea acuzaţiei că totul a fost un gest premeditat, Stanca arată de asemenea că după eveniment nimeni din familia respectivă nu i-a acordat primul ajutor, minimalizând gravitatea accidentului, lăsând-o să se chinuie şi aşteptând cu toţii afară venirea ambulanţei.

Victima e supărată şi pentru faptul că, aflată pe patul de spital, Georgiana a venit la ea şi i-a promis că-i va achita toate cheltuielile pe care le va avea după internare, însă nu s-a ţinut de cuvânt. Ba, mai mult, nu s-a mai interesat deloc de situaţia sa, deşi casele lor se află la o distanţă de 10 - 15 metri una de cealaltă.

Astăzi, victima şi mama ei se vor deplasa la Poliţia Municipiului Turda pentru a face plângere penală împotriva vecinilor care le-au făcut atâta rău, doar dintr-un capriciu. În sprijinul afirmaţiilor lor, cele două femei vor prezenta şi certificatul medico-legal, în care victimei i se recomandă îngrijire medicală pentru o perioadă de 50 de zile.

Comenteaza