Ce faci mâine la Ziua Maghiară de la TIFF

Ce faci mâine la Ziua Maghiară de la TIFF
Proiecții speciale, concerte și expoziții mâine la Ziua Maghiară de la festivalul de film Transilvania (TIFF).

Regizorul Peter Bergendy vine mâine la Cluj, la proiecția filmului "Examenul"/ "A vizsga" (foto), o dramă despre paranoia de după Revoluția eșuată din 1956, când spionii erau spionați la rândul lor. Filmul va fi proiectat la Cinema Florin Piersic, de la 17.

Tot mâine vor fi proiectate, în prezența realizatorilor, și filmele Aglaja (r. Krisztina Deák), Ușa (r. István Szabó), "Patria, sexul și alte inconveniente" (r. Reka Kincses) și "Janovics Jeno, un Pathe maghiar" (r. Balint Zagoni).

La ora 16, la Casa Tranzit va fi vernisată expoziția „The Danube Exodus: The Rippling Currents of the River", în prezența artistului Péter Forgács. Deschisă între 5 iunie și 4 iulie, instalația multimedia a fost realizată de Forgács și The Labyrinth Project pornind de la Exodul de pe Dunăre (1998), un documentar despre evrei din Slovacia și Austria și fermieri germani din Basarabia proaspăt anexată URSS-ului care încercau să fugă pe Dunăre, fiecare în altă direcție, la sfârșitul anilor '30.

Ziua Maghiară se va încheia la TIFF Art (Muzeul de Artă), cu un concert Neti Sanyi Band, trupa renumitului cântăreț maghiar Sándor Fodor - de la 21.30, urmat de Riksalaz / Rickshaw Rush (r. Gergő Somogyvari), un documentar despre ungurii care conduc taxiuri de tip ricșă pe străzile Amsterdamului, de la 22.30. Ziua Maghiară este prezentată în parteneriat cu Filmunio.

 

Etichete
Comenteaza