Ce film va fi proiectat în deschiderea TIFF, în premieră în România

Ce film va fi proiectat în deschiderea TIFF, în premieră în România
Noul film al lui Pedro Almodóvar deschide festivalul de film TIFF din acest an, anunţă azi organizatorii. Pelicula va fi proiectată la Cluj în premieră naţională.

 

Este vorba de filmul "Los amantes pasajeros", distribuit de Independența Film, care va fi proiectat pe 31 mai, de la ora 20:45 în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

După o serie de melodrame „întunecate", Almodóvar se întoarce cu "Los amantes pasajeros" la genul care l-a făcut cunoscut în anii '80: comedia. Acțiunea se petrece într-un avion, de la defectarea acestuia și până la aterizarea de urgență, timp în care pasagerii, „dezbrăcați de iPhone-uri, filmulețe, Internet și iPad-uri, sunt condamnați să fie ei înșiși, înconjurați de necunoscuți", după cum spune regizorul.

Acesta este cel de-al 19-lea film din cariera lui Almodovar, iar în rolurile pasagerilor apar câțiva dintre cei mai bine cotați actori spanioli: Javier Cámara, Cecilia Roth, Hugo Silva, Guillermo Toledo, Lola Dueñas, Blanca Suárez sau Raúl Arévalo, iar Penélope Cruz și Antonio Banderas, doi dintre actorii favoriți ai lui Almodovar, au apariții cameo în film.

"Los amantes pasajeros" se lansează în luna martie în Spania. Filmul s-a vândut în atât de multe teritorii, încă înainte de a începe turnajul, încât producătorii l-au realizat cu banii obținuți, fără sprijinul altor case de producție, arată organizatorii TIFF. Filmul va fi lansat oficial pe marile ecrane din România de Independența Film pe 7 iunie.

Amintim, festivalul de film este favoritul alocării de bani de la Primăria Cluj-Napoca, în acest an: dacă vineri consilierii locali vor fi de acord, TIFF va primi de la primărie în acest an o sumă de 450.000 lei, o treime din întregul buget pentru proiecte de cultură în 2013 în Cluj-Napoca. Vezi aici detalii

 

Etichete
Comenteaza