Cerşetorii, alungaţi de pe străzile oraşului

Cerşetorii, alungaţi de pe străzile oraşului
Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică au desfăşurat pe parcursul primei luni din 2016 o amplă acţiune de combatere a cerşetoriei.

Verificările efectuate zilnic au avut loc cu precădere pe strada Izlazului-  zona Big, Piața Mihai Viteazul, Piața Ștefan cel Mare, Bd. Eroilor, Piața Unirii, Piața Avram Iancu, str. Horea, Calea Mănăștur, Calea Dorobanților, Piața Gării, Piața Cipariu, strada T. Moșoiu, Bd. 21 Decembrie, Piața Mărăști şi strada T. Mihali.

În cadrul acţiunii poliţiştii locali au depistat 52 de cazuri de cerșetorie, unele dintre persoanele care apelau la mila publică fiind regăsite de mai multe ori în stradă.

Astfel, au fost întocmite 46 procese verbale de constatare a contravenţiei, în conformitate cu Legea nr. 61/1991 rep. şi HCL nr. 422/1999 modificată de HCL nr. 108/2010 și a fost confiscată suma de 320 de lei. În cinci situații au fost identificați nouă minori,  care au fost transportați la DGASPC, pentru luarea în evidență și dispunerea măsurilor legale.

Comenteaza