Competiţia locală pentru scurtmetraje de la TIFF se deschide azi

Competiţia locală pentru scurtmetraje de la TIFF se deschide azi
Competiţia locală din cadrul festivalului internaţional de film Transilvania deschide înscrierile astăzi, anunţă TIFF.

Ediţia din acest an a TIFF are loc între 31 mai şi 9 iunie. Competiţia Locală, dedicată atât amatorilor cât şi profesioniştilor din mediul cinematografic clujean, continuă şi în acest an.

Iniţiată în cadrul celei de-a noua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, competiţia are ca scop promovarea şi susţinerea creaţiilor artiştilor care vin din zona artelor vizuale şi care, până acum, nu au avut şansa de a fi vizionate în cadrul festivalului. Competiţia este adresată cineaştilor amatori sau profesionişti care sunt originari din Cluj sau care locuiesc, lucrează, studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj.

Toţi cei interesaţi pot trimite până pe data de 5 mai - ultima zi de recepţionare a filmelor -, filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute, într-unul din formatele MPEG2, AVI sau MOV. Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 11 iunie 2012 - 5 mai 2013 şi să fie subtitrate sau dublate în limba română. Filmele, împreună cu formularul de înscriere completat disponibil pe tiff.ro, trebuie trimise la Casa TIFF.

Organizatorii vor anunţa selecţia filmelor care intră în Competiţia Locală TIFF 2012 până la data de 30 mai. O parte din aceste filme va fi prezentată în cadrul TIFF-ului, în cadrul unui eveniment special.

Cea mai bună creaţie va fi desemnată de un Juriu alcătuit din trei personalităţi din mediul cinematografic românesc şi va fi recompensată în cadrul unei Ceremonii de Premiere. Anul trecut, Premiul pentru cel mai bun film a fost acordat producţiei "Családi film / Portret de familie", regizat de Ábel Visky, cu o durată de 12 minute.

Fabrica de Pensule va acorda o Menţiune Specială filmului care abordează subiecte sau problematici relevante pentru societatea contemporană și contextul social actual.

Competiţia Locală TIFF 2013, dedicată artiştilor locali, este organizată de Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Fabrica de Pensule.

Fabrica de Pensule este un spaţiu de creaţie şi difuzare a artei contemporane sub forma unui centru cultural independent. Proiectul este iniţiat de un grup de artişti, curatori, producători şi manageri culturali din Cluj, animaţi de ideea că arta creează un impact real asupra comunităţii. Centrul este situat în fosta fabrică de pensule şi concentrează peste 30 de spaţii de artă contemporană: ateliere de artişti, galerii şi organizaţii culturale active în domeniile artelor vizuale, dansului contemporan şi teatrului.

Etichete
Comenteaza