Coronavirus / Greta Thunberg s-a autoizolat la domiciliu

Coronavirus / Greta Thunberg s-a autoizolat la domiciliu
| Foto: Twitter

Greta Thunberg, activista adolescentă care pledează pentru protecția mediului, a dezvăluit că s-a autoizolat, ca măsură de precauţie în urma suspiciunilor că ar putea fi infectată cu noul coronavirus, după ce s-a întors dintr-o călătorie în Europa Centrală.

''După ce am revenit din călătoria în Europa Centrală m-am autoizolat într-un apartament închiriat, departe de sora şi de mama mea, întrucât numărul cazurilor de COVID-19 (în Germania, de exemplu) erau la început similare celor din Italia'', a scris Greta pe contul ei de Instagram.

Adolescenta mărturiseşte că în urmă cu aproximativ zece zile a început să aibă unele simptome uşoare, la fel ca tatăl ei (împreună cu care a călătorit de la Bruxelles), precum oboseală, frisoane şi tuse, deşi în cazul tatălui ei aceste simptome au fost intense şi însoţite de febră.

În Suedia testele pentru COVID-19 sunt efectuate în cazul persoanelor cu simptome severe, celelalte primind recomandarea izolării la domiciliu. ''Din acest motiv nu am reuşit să fac testul, dar este foarte probabil să fi luat virusul, dată fiind combinaţia de simptome şi circumstanţe'', crede Greta.

Dar ea a asigurat că s-a recuperat, deşi ultimul guturai pe care l-a avut a fost ''mult mai rău'', ceea ce arată că acest virus este ''mult mai periculos'' şi că mulţi oameni, mai ales tineri, ar putea din cauza simptomelor uşoare să nu-şi dea seama de acest lucru, dar să infecteze persoane din grupurile de risc. ''Celor care nu facem parte din aceste grupuri ne revine o responsabilitate enormă, acţiunile noastre pot face diferenţa între viaţă şi moarte pentru mulţi alţii'', a avertizat adolescenta activistă de mediu.

Greta Thunberg a iniţiat în septembrie 2018 o grevă şcolară în faţa parlamentului de la Stockholm pentru a cere măsuri împotriva schimbărilor climatice. Acţiunea sa a inspirat o mişcare globală ce a propulsat-o în atenţia liderilor lumii, Greta fiind chiar propusă de către doi parlamentari suedezi la Premiul Nobel pentru Pace.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza