Cum vrea Tudor Giurgiu să revitalizeze depozitul abandonat de filme din Cluj VIDEO

Cum vrea Tudor Giurgiu să revitalizeze depozitul abandonat de filme din Cluj VIDEO
Festivalul Colours of Cluj vrea să revitalizeze o clădire abandonată a RADEF, un depozit de pelicule din cartierul Dâmbu Rotund, despre care directorul festivalului spune că "are potenţial".

Depozitul de filme de pe strada Maiakovski din Dâmbul Rotund e în proprietatea regiei de distribuţe a filmului. "Vineri facem acolo un happening şi o proiecţie-surpriză", spune Tudor Giurgiu, fără să dea alte amănunte - "cine e curios să vadă, să vină vineri seara". Proiecţia e una în aer liber, în curtea clădirii, unde zac abandonaţi kilometri de peliculă de celuloid. "Am descoperit şi eu acest depozit destul de târziu, urmare a unor articole pe bloguri, şi mi se pare un loc,  o zonă a Clujului foarte puţin exploatată, care are nevoie de revitalizare pe termen foarte lung. E mare păcat că un spaţiu de genul acela stă nefolosit în condiţiile în care ar putea oferi clujenilor o altă destinaţie", spune Giurgiu.


De menţionat însă că directorul festivalului a anunţat evenimentele de vineri din curtea depozitului de filme înainte de a vorbi cu proprietarul clădirii, RADEF Româniafilm. "Vreau să provoc clujenii şi autorităţile să facă ceva; dacă există viziune, un plan foarte realist, orice spaţiu poate fi convertit. Eu am un plan, totul e să mai vadă şi alţii, să viseze frumos cum visez eu.  Cred că există şi la RADEF interesul ca acest spaţiu să nu moară, au multe imobile inactive, nu au bani să le susţină", mai spune Giurgiu.

ziuadecj.ro a arătat în iunie cum arată depozitul de filme şi a cerut RADEF să precizeze care sunt cauzele şi respectiv care sunt obiectivele regiei cu acest depozit. În ciuda insistenţelor, RADEF nu a răspuns acestei solicitări în ultima lună.

Vezi cum arată depozitul abandonat de filme din Dâmbu Rotund

Comenteaza