Directorul Aeroportului Iași se gândește la introducerea unei curse la Cluj

Directorul Aeroportului Iași se gândește la introducerea unei curse la Cluj
Directorul Aeroportului Iași, Marius Bodea, a declarat că se gândește să introducă o cursă Iaşi – Cluj-Napoca, în condițiile în care a estimat numărul ţintă de pasageri pe 2016 la 850.000, de la estimarea precedentă, de 700.000.

„În acest an vor fi înfiinţate mai multe curse, pe care noi le-am anunţat pe măsură ce au apărut. În plus, pentru Timişoara avem cereri expres de înfiinţare a unei curse şi mizăm pe transformarea ei în realitate în vară sau toamnă. Până la sfârşitul anului vom avea o cursă operaţională spre Madrid.

De asemenea, traficul est-vest se anunţă în creştere, pe măsură ce legăturile Iaşiului cu vestul devin tot mai necesare, iar altă infrastructură nu avem. Ne gândim şi la o cursă Iaşi - Cluj", a declarat Marius Bodea, pentru Ziar de Iași.

Chiar dacă estimarea de 835.000 de pasageri se va confirma la sfârşitul lui 2016, Iașiul va rămâne în continuare în urma Clujului din punctul de vedere al numărului de pasageri. Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj a înregistrat în 2015 un trafic de pasageri record, de 1,48 milioane de pasageri, în creștere cu 26% comparativ cu 2014. 

Odată cu evoluţia numărului de pasageri, în 2015, s-a înregistrat o creştere şi a numărului de mişcări de aeronave (aterizări şi decolări), până la valoarea de 14.667 operațiuni, cu 15% mai multe comparativ cu 2014.

Comenteaza