Hâncu: 60% din populaţia României e supraponderală, chiar dacă nu are bani de mâncare. "Mâncarea ieftină îngraşă mai mult"

Hâncu: 60% din populaţia României e supraponderală, chiar dacă nu are bani de mâncare.
Jumătate din populaţia României este supraponderală, crede profesorul clujean Nicolae Hâncu. Un simpozion pe tema obezităţii va fi organizat în Cluj, în 21 mai.

"50% din populaţia Europei are supragreutate, ponderea s-a dublat în ultimii 20 de ani", a declarat Hâncu. Acesta spune că situaţia e similară şi în România: 25% din populaţie e obeză, iar ponderea persoanelor care sunt supraponderale depăşeşte 60% în România. "Urmăm şi noi tendinţa din Europa", adaugă Hâncu. 

Care e explicaţia creşterii populaţiei obeze având în vedere că salariile sunt mici? "Mâncarea ieftină îngraşă mai mult", explică Hâncu pentru ziuadecj.ro. "Nu e acelaşi lucru când cumperi carne de porc - care e cea mai ieftină - sau un piept de pui, ca să dau unexemplu" a adăugat el.

 

"Obezitatea e cea mai răspândită boală pe care o tratează ne-medicii. Se iau sfaturi de pe internet, de la TV sau de la pseudo-nutriţionişti", a mai spus profesorul clujean.

Primăria municipiului Cluj-Napoca în colaborare cu Federaţia Română pentru Diabet şi Nutriţie, Univeristatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, Asociaţia Română  pentru Studiul Obezităţii, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport şi Clubul Sportiv "Universitatea" organizează în 21 mai 2011 - în piaţa Unirii, o serie de evenimente care urmăreşte să promoveze un stil de viaţă sănătos, binefacerile mişcării regulate şi a sportului, precum şi importanţa unei alimentaţii pe principii sănătoase. Programul are două componente, dintre care una dedicată publicului larg, în Piaţa Unirii. Aici, circulaţia va fi închisă pe latura dinspre monumentul "Stâlpii Împuşcaţi", unde se vor organiza zone pentru diverse sporturi - handbal, volei sau streetball.

Comenteaza