Video Accident de muncă pe lotul 2 Sebeș - Turda. Muncitor rănit, după ce două grinzi abia montate s-au prăbușit

Accident de muncă pe lotul 2 Sebeș - Turda. Muncitor rănit, după ce două grinzi abia montate s-au prăbușit

Un accident de muncă soldat cu rănirea unui bărbat s-a produs, miercuri, pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, după ce două grinzi s-au prăbușit.

Accidentul de muncă a avut loc miercuri, pe lotul 2 al Autostrăzii A10, Sebeș - Turda, executat de grecii de la Aktor, unde s-a început instalarea grinzilor la pasajele care supratraversează autostrada.

"Un muncitor s-a dezechilibrat și a căzut de pe un picior de susținere al autostrăzii, pe șantierul din apropiere de Teiuș. A suferit leziuni, posibil ușoare și a fost transportat la spital", a transmis IPJ Alba. 

Din informațiile de la locul incidentului, grinzile de la supratraversarea DN 14B s-ar fi prăbușit la peste o oră după ce au fost puse pe pile, fiind agățate de o altă grindă aflată în cârligul macaralei, potrivit Ziarul Unirea.

Pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș - Turda, în primele 4 luni ale anului 2019, s-a bătut pasul pe loc, iar spre finalul lunii aprilie, antreprenorul Aktor a adus circa 100 de basculante în încercarea de a accelera lucrările. VEZI și Se avansează extrem de lent pe cel mai lung lot al Autostrăzii Sebeș - Turda

70 km de autostradă între Sebeş şi Turda

Autostrada Sebeş - Turda va avea 70 km şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia.

Lotul doi are 24,3 km şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda. Loturile 3 şi 4, de la Turda la Aiud, au fost deschide circulaţiei rutiere în vara lui 2018. 

Valoarea lucrărilor, fără taxa pe valoarea adăugată, este de 541 de milioane de de lei pentru lotul 1, de 549 de milioane pentru lotul 2, de 420 de milioane pentru lotul 3 și de 470 de milioane pentru lotul 4, toate fiind finanţate din fondul de coeziune (85%), şi de la bugetul de stat - 15%.

Comenteaza