Mariana Câmpeanu la Cluj: Şomajul în rândul tinerilor în România este de 22%. Ministerul Muncii combate probelema două proiecte-pilot

Mariana Câmpeanu la Cluj: Şomajul în rândul tinerilor în România este de 22%. Ministerul Muncii combate probelema două proiecte-pilot
Ministerul Muncii va crea programe speciale pentru angajarea tinerilor pe piaţa muncii. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu a declarat la Cluj că guvernul va implementa două proiecte pilot, în valoare de 10 mil euro, pentru accesul tinerilor cu studii superioare pe piaţa muncii.

Proiectele pilot sunt în valoare de 10 mil euro şi vor fi derulate într-o primă fază la nivel local, urmând ca din 2014 să fie implementate la nivel naţional.

"Şomajul în rândul tinerilor este o problemă, nu numai în România ci şi la nivelul Uniunii Europene. În România acesta se situează în jurul valorii de 22%. Guvernul încearcă să rezolve această problemă; după cum ştiţi s-a adoptat şi această garanţie, conform căreia în 4 luni de la terminarea studiilor trebuie să găsim o formă prin care să îi ajutăm pe tineri fie să se angajeze, fie să îi încurajăm pentru continuarea studiilor, astfel încât să nu devină şomeri de profesie. De asemenea ei vor beneficia conform Legii 76 de anumite facilităţi, dacă îşi găsesc loc de muncă în altă localitate li se poate asigura transportul, pot beneficia de o alocaţie de instalare. Încercăm să găsim programe speciale pentru ei", a declarat la Cluj, în cadrul bursei locurilor de muncă pentru compania germană Bosch ministrul muncii Mariana Câmpeanu.

Ea a arătat că memorandumul care conţine cele două proiecte dedicate tinerilor va fi prezentat în guvern în cursul acestei săptămâni.

 

 

 

 

Comenteaza