Ministrul muncii: vina pentru contractul colectiv de muncă e a celor care l-au semnat, e treaba Nokia de ce a închis fabrica din Jucu

Ministrul muncii: vina pentru contractul colectiv de muncă e a celor care l-au semnat, e treaba Nokia de ce a închis fabrica din Jucu
Nu e problema ei: contractul colectiv de muncă de la Nokia nu prevede plăţi compensatorii pentru disponibilizaţi iar ministrul Muncii, Sulfina Barbu, spune că problema este a celor care au semnat contractul. Întrebată cum comentează faptul că din întreaga reţea de fabrici de telefoane mobile Nokia cea din Jucu este singura care se închide, Barbu spune că aceasta este problema producătorului finlandez.

Întrebată cum comentează faptul că în contractul colectiv de muncă de la Jucu nu sunt prevăzute plăţi compensatorii, Barbu a spus că aceasta este problema celor care au semnat la vremea respectivă contractul cu Nokia. "Ei trebuie să răspundă. Sunt convinsă că demersurile Consiliului Judeţean Cluj de desecretizare a contractului cu Nokia vor aduce clarificări", a spus Barbu.

Totodată, întrebată cum comentează faptul că dintre toate fabricile de telefoane mobile Nokia cea din Jucu este singura care se va închide, Barbu spune că aceasta este o decizie de care răspunde producătorul de telefoane şi că ministerul nu are pârghii ca să intervină. "Pe mine mă interesează doar ce se întâmplă cu oamenii de acolo", a spus ea.

Ministrul Muncii a afirmat că speră ca Nokia să se implice şi în recalificarea şi reconversia profesională a angajaţilor disponibilizaţi fără a afecta drepturile acestora.

 

Comenteaza