Update Ministrul Transporturilor, vizită inopinată pe Autostrada Transilvania. La graniţă cu Ungaria

Ministrul Transporturilor, vizită inopinată pe Autostrada Transilvania. La graniţă cu Ungaria

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat o vizită înopinată pe şantierul Autostrăzii Transilvania, la graniţă cu Ungaria. 

“Pot spune că sunt mulțumit că antreprenorul a înțeles ce îmi doresc : o mobilizare bună pentru respectarea termenelor. Am promis că voi sta pe șantiere și asta fac. După vizita pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Sebeș - Turda, am mers direct pe lotul 3C3 Biharia - Borș unde am găsit un constructor român, serios, care este mobilizat și lucrează și noaptea. Am remarcat avansul lucrărilor și mobilizarea la terasamente. Sunt convins că aici vom avea o surpriză și lotul de autostradă va fi dat în trafic, înainte de termen. Pot spune că și firmele românești trebuie să aibă acces la proiecte majore de infrastructură rutieră, dovedindu-și experiența necesară pentru accederea la licitații. Fac treabă bună, vin cu utilaje și forță de muncă autohtonă și nu doar cu know-how. Vizitele pe șantierele proiectelor de infrastructură vor continua. Astăzi o să revin pe loturile 1 și 2 ale Autostrăzii Sebeș - Turda. Antreprenorii trebuie să știe că stau mereu cu “ochii pe ei” mai ales de la fața locului", a declarat Cuc. 

Recent, Asociaţia Pro Infrastructură (API) a publicat fotografii din dronă surprinse pe tronsonul de 5,3 km al Autostrăzii Transilvania (A3), între Biharia și granița cu Ungaria.

"Antreprenorul (Trameco, parte din grupul Selina) continuă mobilizarea bună, iar avansul este vizibil la fiecare vizită pe care o facem, atât la terasamente, cât și la structurile nodului Biharia și la pasajul peste calea ferată Satu Mare - Oradea.

Dacă se menține ritmul, sunt șanse ca miniautostrada să fie inaugurată în vara anului viitor, dacă și Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va plăti la timp facturile emise de constructor și nu vom avea dispute contractuale ca pe alte proiecte", arată API.

Amintim că vecinii maghiari vor aduce autostrada lor (M4 Berettyoujfalu - Nagykereki) la "poarta noastră" în ianuarie 2020.

Comenteaza