Miracol! A supravieţuit cu doar câteva răni superficiale, după ce s-a apărat cu mâinile goale de zece câini ciobăneşti

Miracol! A supravieţuit cu doar câteva răni superficiale, după ce s-a apărat cu mâinile goale de zece câini ciobăneşti
„Munchausen” din Liteni spune că a scăpat la fel şi de atacul unor lupi şi, de asemenea, a luptat şi în revoluţie, la Târgu Mureş!

Ioan C. este un bărbat al muntelui în vârstă de 41 de ani, din satul Liteni, comuna Săvădisla, care munceşte din greu pentru a-şi întreţine soţia şi cei cinci copii. Show-man înnăscut, în dimineaţa zilei de marţi, 1 septembrie, el susţinea un adevărat recital la IML Cluj, ajutat se pare şi de starea euforică în care se afla.

Mărturiseşte că s-a apucat de băut, de fericire, că a scăpat cu viaţă din atacul unei haite de câini ciobăneşti, asmuţită asupra sa de fiul unui proprietar de oi din zonă. Clamează, cu gesturi largi, gata să se dezbrace în faţa oricui şi să-şi arate, glorios, rănile. Deşi nu l-a rugat nimeni să o facă, el apucă totuşi să-şi dea jos pantalonii şi să ne arate urmele dinţilor patrupedelor, întipărite pe şold şi pe ambele picioare. Semn că omul nu minte şi aseară a avut loc, într-adevăr, o confruntare pe viaţă şi pe moarte între el şi animalele mai sus pomenite.

"Mă îndreptam spre casă, pe drumul dintre Săcel şi Liteni, când un băiat de 15-16 ani, fiul unui proprietar de oi din sat a asmuţit asupra mea cei zece câini ai turmei de oi", începe acesta. Arată mai departe că lupta dintre el şi câini a fost în primul rând una psihologică, iar detaliul privind anihilarea şefului haitei pare desprinsă direct din "Aventurile baronului Munchausen": "Mi-am dat seama care-i şeful pentru că el a fost primul şi, în momentul când s-a repezit la mine, am reuşit să-i deschid gura şi să-l apuc de limbă, iar apoi de coadă, aruncându-l la câţiva metri, lucru care i-a cam descurajat pe ceilalţi. Dar ei m-au atacat, totuşi, din toate părţile, şi mi-au făcut hainele ferfeniţă, provocându-mi şi mai multe răni. Dar în final i-am biruit şi am avut spor pentru că nu mi-a fost frică deloc de ei. I-am pocnit cu picioarele şi cu pumnii ca pe sacii de ovăz", declară, mândru, bărbatul.

El menţionează apoi că, "om al muntelui" fiind, a avut de-a face în trecut şi cu lupi, aşa că isprava lui de aseară îi pare firească, pe linia celor înfăptuite de el şi altădată. Şi-n plus, în timpul revoluţiei din 1989 de la Târgu Mureş, unde locuia atunci cu familia, a avut fapte deosebite, salvând de la moarte câţiva oameni.

Arată, de asemenea, că s-a prezentat marţi, dis de dimineaţă, la postul de poliţie din Săvădisla, unde a sesizat cazul, iar şeful de post l-a îndrumat spre IML Cluj, de unde să-şi scoată certificat medico-legal, act necesar pentru întocmitrea plângerii penale împotriva fiului ciobanului.

Ajuns în faţa cabinetului, medicii şi asistenţii s-au uitat la Ioan ca la o arătare, întrebându-l dacă a fost până acum la o unitate spitalicească, iar acesta le-a răspuns, senin, că primul său drum pe care l-a făcut la Cluj a fost doar la IML, unde se află acum.

Apoi legiştii l-au poftit înăuntru şi, după consult, i-au eliberat un certificat medico-legal în care îi recomandă între 8 şi 9 zile de îngrijiri medicale. Şi-n plus, l-au trimis de urgenţă la UPU în vederea administrării unui vaccin antitetanos şi a stabilirii tratamentului necesar după încleştarea avută aseară cu câinii ciobăneşti.

Cu certificatul în mână, bărbatul nu se prea înghesuie să se prezinte la UPU. "Poate mă prezint pentru vaccin, dar dacă mă trimit medicii mai departe nu cred că mai urmez sfaturile lor. Cum să aduc la Infecţioase analizele celor zece câini care m-au muşcat, când ştiu sigur că niciunul n-are fişă medicală? Nu mi-a frică de infecţii sau alte chestii... Cum să mor după nişte muşcături de câine, când eu am salvat vieţi la revoluţie, vi s-ar părea drept şi normal acest lucru?," a mai spus el înainte de a părăsi incinta instituţiei, în acelaşi stil teatral în care a apărut.

Comenteaza