O fostă jurnalistă de la Ziua a luat premiul Ion Raţiu

O fostă jurnalistă de la Ziua a luat premiul Ion Raţiu
Jurnalista Feri Predescu, din Constanţa, a primit premiul Ion Raţiu pentru Jurnalism (1.000 de euro), lansat anul acesta de Centrul Raţiu pentru Democraţie Turda cu scopul de a promova şi încuraja jurnalismul pus în slujba cetăţenilor.

Predescu este jurnalistă din 1993, având experienţă în presă scrisă, audio şi televiziune. Acum lucrează pentru un post de radio din Constanţa şi este corespondentă a ziarului Evenimentului Zilei şi al postului de radio Europa FM. „Feri Predescu este ziaristul direct, extrem de incomod şi care nu de puţine ori a deranjat pentru că a vrut să afle adevărul, să-l facă accesibil, deconspirând scenarii care trebuiau să rămână în culise”, au descris-o colegii de la Ziua de Constanţa.
 
Laureatul primei ediţii, Cătălin Tolontan, a fost nominalizat „pentru că a realizat şi publicat cele mai de impact investigaţii de presă din ultimii ani; pentru că a demonstrat că poţi face presă şi la mogul, că poţi să deranjezi interesele patronului şi să-ţi păstrezi coloana vertebrală”. Interesată de jurnalismul de calitate, familia Raţiu şi-a propus să-l promoveze mai mult, prin organizarea unor evenimente dedicate, atât în România, cât şi în Marea Britanie. 
 
După Premiul Ion Raţiu pentru Jurnalism, care a provocat şi o dezbatere legată de libertatea presei prin prisma consumatorului de media, Centrul Cultural din Londra (finanţat de Fundaţia Familia Raţiu), în colaborare cu Frontline Club Londra şi Bucureşti va organiza la Londra, în 19 octombrie, o discuţie pe tema „Jurnalismul de investigaţie transfrontalier în Europa şi dincolo de graniţele ei”.
 
Invitaţii – jurnaliştii de investigaţie Crina Boroş, Ştefan Cândea, Stephen Grey şi Craig Shaw – vor vorbi, într-o discuţie moderată de Gavin MacFadyen, director al Centrului pentru Jurnalism de Investigaţie din Londra, despre oportunităţile şi obstacolele cu care se confruntă acest model de jurnalism, care a apărut ca urmare a globalizării politicilor şi economiei mondiale, dar şi a abuzului de putere şi corupţiei şi s-a dezvoltat în noilor medii de comunicare, ce facilitează accesul la baze de date internaţionale, trecând peste restricţiile legislative din unele ţări. 

Comenteaza