O tânără de 26 de ani din Cluj, răpusă la pat de o boală cruntă. Silvia are nevoie de ajutor

O tânără de 26 de ani din Cluj, răpusă la pat de o boală cruntă. Silvia are nevoie de ajutor
Avea tot viitorul înainte, însă un incident aparent banal i-a transformat viața într-un coșmar. La 26 de ani, Silvia se luptă din răsputeri cu boala Lyme, iar acum singura ei șansă este un consult și un tratament la cel mai renumit centru neurologic din Europa, aflat la Viena. Pentru asta are nevoie de 30.000 de euro, bani de care familia nu dispune.

Majoritatea tinerilor de 26 de ani se pun deja pe picioare, au un job, relații strânse de prietenie și se bucură intens de tinerețe. Pe același drum începea să meargă și viața Silviei, însă de șase ani a ajuns imobilizată la pat, fiind complet dependentă de ajutorul familiei. Totul după ce, în 2010, a fost mușcată de o căpușă în timp ce se afla într-o excursie cu sora și prietenele ei. Era atunci studentă la Facultatea de Științe Politice din Cluj-Napoca. Niciun medic din România nu reușit sa-i pună tinerei un diagnostic până în prezent. Singurul diagnostic a fost oferit în Budapesta, la un cabinet privat: boala Lyme, transmisă prin mușcătură de căpușă.

Boala ei s-a agravat rapid. La început a slăbit 13 kilograme, avea dureri de musculatură și de încheieturi, vedea dublu. Au apărut apoi crizele de epilepsie și a fost internată cu encefalită varicoasă. După crizele de epilepsie, tânăra are nevoie de câteva zile bune pentru a-și reveni, timp în care nu poate nici măcar să-și miște mâinile. Mai mult, a trecut prin tulburări de personalitate, stări nervoase, iar pe parcurs a avut și semi paralizii pe partea stângă la început, iar apoi și pe dreapta.

Dintr-o persoană veselă, cu multe vise de împlinit, așa cum o descrie sora ei, Silvia a ajuns imobilizată la pat, fără a mai putea să mănânce sau să-și asigure igiena de una singură, și abia mai poate vorbi.

Singura speranță de a scăpa de acest coșmar este centrul neurologic din Viena, unde i s-ar asigura un consult și un tratament adecvat. Familia ei, însă, nu dispune de cei 30.000 de euro necesari pentru a beneficia de oportunitățile oferite la clinică.

Tânăra clujeancă face acum tratament pentru epilepsie, pentru întărirea organismului, pentru bătăile inimii, pentru relaxarea musculaturii, toate costând aproximativ 800 de lei pe lună. Pe lângă asta, Silvia mai merge de două-trei ori pe săptămână la ședințe de kinetoterapie. Mama Silviei nu mai poate lucra, deoarece trebuie să o ajute în permanență pe tânără, iar o mare parte din sprijinul financiar al familiei merge pe medicamente.

''Este foarte dureros și pentru mine ca mamă. La început mi-a fost foarte greu să accept situația, nu credeam că nu o să-și revină, dar pe parcurs m-am obișnuit cu această situație. Trebuie să fiu puternică pentru Silvia și să-i fiu alături'', spune mama fetei.

''Silvia avea visuri mărețe, să termine facultatea, să se angajeze, să-și facă o familie și își dorea foarte mult un copil. Îi plăceau mult copiii. Cel mai mare regret al meu este acela că este peste puterea mea să-i ofer toate cele necesare pentru a-i ușura suferința. Regret și faptul că cineva atât de apropiat sufletului meu trebuie să treacă prin acest calvar'', spune Flavia, sora Silviei.

Oricine o poate ajuta pe Silvia contribuind cu orice sumă de bani, depusă în conturile Banca Transilvania, pe numele Șerban Maria.

Cont Euro: RO51BTRLEURCRT0216845801.
Cont Lei: RO04BTRLRONCRT0216845801.

Comenteaza