Primarul a inaugurat parcarea prin SMS FOTO

Primarul a inaugurat parcarea prin SMS FOTO
Sistemul de parcare prin SMS a fost inaugurat astăzi de primarul Emil Boc. În sistem sunt incluse 3.250 de locuri de parcare orară, împărțite pe două zone de tarif.

"Este o soluție inteligentă, prin intermediul tehnologiei în folosul cetățenilor; căutăm mai multe soluții practice pentru a le ușura viaţa locuitorilor", a arătat primarul Emil Boc.

Sistemul cu ajutorul căruia șoferii pot parca în Cluj în locurile de parcare orară și pot plăti prin SMS a fost inaugurat astăzi.

Edilul a făcut și o demonstrație a felului cum funcționeayă sistemul: este necesară comunicarea unui cod de parcare, a numărului de înmatriculare și a orei de parcare la un număr telefonic scurt.

Angajații Poliției Locale verifică legalitatea parcării prin intermediul unor telefoane speciale, 12 astfel de aparate fiind achiziţionate în cadrul proiectului. 3.250 de locuri de parcare pot fi accesate prin acest sistem.

Licitația a fost câștigată la prețul de 18.000 de lei.

UPDATE Plata de parcării este percepută din creditul telefonic al posesorului.

UPDATE: Cum funcţionează plata prin SMS?

Şoferii trebuie să trimită un SMS la numărul 7420 în care să specifice zona de parcare (401 sau 402) și numărul de înmatriculare al mașinii.

Numărul 7420 este valabil în rețelele Cosmote, Orange și Vodafone, iar un sms transmis asigură plata parcării pentru o oră în zona 1 și două ore în zona 2.

Exemplu mesaj text:
401 CJ01ABC-valabil pentru zona 1
402 CJ01ABC-valabil pentru zona 2

După trimiterea mesajului text (înainte de ocuparea locului de parcare sau la maxim 5 minute după oprirea autoturismului), şoferul va primi un mesaj de confirmare a efectării plății, care va cuprinde costul staționării, zona tarifară plus ora și minutul la care expiră timpul de parcare. Tariful orar este 0,45 euro+tva.

Mesajele transmise consecutiv se cumulează, durata validă a parcării fiind suma duratei sms-urilor trimise. Pentru informații suplimentare se poate suna la numărul de telefin 0364710140.

 

Comenteaza